Šport > Nogomet
51 ogledov

Casillas ima boljše povprečje od Lópeza

iker casillas facebook božič Facebook
Španski vratar Iker Casillas bo navkljub vsem težavam, ki so ga pestile v zadnjih dveh sezonah, leto 2013 zaključil z boljšim povprečjem od svojega rivala Diega Lópeza.

Vratar madridskega Reala Iker Casillas beleži drugi zaporedni božič, ki ga preživlja kot drugi vratar španskega nogometnega velikana. Z odhodom Joséja Moruinha, ki je decembra lani Casillasa zamenjal z Antioniom Adánom, nato pa januarja v ekipo pripeljal Diega Lópeza, je Španec ponovno našel mesto v začetni enajsterici Reala, a le na tekmah Lige prvakov.

carlo ancelotti | Avtor: EPA EPA
Carlo Ancelotti se je na začetku sezone odločil, da bo Casillas branil na evropskih nogometnih zelenicah, medtem ko bo López njegova prva izbira na obračunih domače Primere División. Iker je v letošnji sezoni zbral občutno manjšo minutažo od svojega rojaka, vendar se lahko pohvali z boljšim povprečjem. Španski reprezentant je prejel štiri gole v 645 minutah, kar znaša zadetek vsakih 161 minut, medtem ko je López prejel 21 golov v 1530 minutah, kar v povprečju znaša zadetek vsakih 72 minut.

Mourinho in Pellegrini boljša v obrambi

Lópezovo povprečje je identično tistemu iz lanske sezone (20 golov v 1440 minutah), medtem ko so Ikerja v istem obdobju uspeli premagati na vsakih 100 minut (17 golov v 1704 minutah). Zanimiv je tudi podatek, do so obrambne številke Reala letos slabše, kot so bile v preteklih treh letih pod vodstvom Joséja Mourinha oziroma v sezoni 2009/2010, ko je ekipo še vodil Manuel Pellegrini.

Casillas je pred novoletnimi prazniki prek klubske televizijske postaje vsem oboževalcem poslal sporočilo. ''Ta čas bom preživel z družino, ki je nisem videl že nekaj časa. Skupaj bomo preživeli božič in novo leto. Vsem vam želim vesel božič in upam, da boste praznično obdobje preživeli z vašimi ljubljenimi. Novo leto bo prineslo nove izzive,'' je dejal Casillas.

Villar: Iker je najboljši, a Carlo odloča

Predsednik španske nogometne zveze Ángel María Villar je v intervjuju za eno od španskih radijskih postaj spregovoril o primerjavi med Casillasom in Lópezom in neposredno razkril, kdo je njegov favorit. ''Casillas je najboljši na svetu, toda Carlo Ancelotti odloča, koga bo poslal na igrišče,'' je dejal Villar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.