Šport > Nogomet
42 ogledov

Casillas se je čustveno poslovil od Real Madrida

Zadnja novinarska konferenca Ikerja Casillasa za Real Madrid EPA
Španski vratar se bo po četrt stoletja pri madridskem Realu preselil v Porto. Svoj odhod je zapečatil s poslovilno novinarsko konferenco na stadionu Santiago Bernabéu

Real Madrid je v soboto zvečer potrdil prestop Ikerja Casillasa v Porto, Španec je s Portugalci podpisal dvoletno pogodbo. Madridčani so se od njega poslovili z zapisom na spletni strani, sam pa je še zadnjič stopil pred novinarje v drobovju stadiona Santiago Bernabéu. 

"Včeraj sem zapustil Real Madrid, odslej bom igral za Porto. Odločitev sem sprejel iz dveh razlogov: zaradi možnosti, ki mi jih ponuja Porto in zaradi vse ljubezni, ki se je bil deležen od trenutka, ko je postalo jasno, da bom morda igral na Portugalskem. Zahvaljujem se Portu za zaupanje," je na poslovilni novinarski konferenci dejal Casillas. 

"Po 25 letih branjenja za najboljši klub na svetu je prišel kompliciran dan. Poslavljam se od kluba, ki mi je dal vse. Naučil sem se biti profesionalec, toda naučil sem se tudi vrednot tega kluba. Rad bi se zahvalil vsem partnerjem in vsem trenerjem. Želel bi, da bi se me vsi raje spominjali kot dobrega človeka, ne pa kot dobrega ali slabega vratarja. Na vseh koncih sveta, ki jih bom obiskal, bom zaklical - Hala Madrid!" je pred novinarji, kjer se je pojavil sam, dejal legendarni vratar. V igralsko zgodovino Reala je odšel brez nepotrebne patetike, v svojem dostojanstvenem slogu. 

Casillas se je zahvalil "vsem trenerjem", torej tudi Joséju Mourinhu, s katerim je imel vse prej kot dobre odnose ob koncu njunega sodelovanja. Niti z besedo ni omenil klubskega vodstva, ki se mu je po mnenju mnogih odreklo na neprimeren način, do konca je ostal zvest ljubljenemu klubu, za katerega je skupno igral 25 let, 16 za prvo ekipo. 

V spodnjem posnetku si lahko pogledate, kako čustven je bil odhod Casillasa iz Real Madrida. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.