Šport > Nogomet
21 ogledov

Casillas zapušča Real Madrid

(Schalke 04 - Real Madrid) Iker Casillas Reuters
Kapetan španske reprezentance, ki je šestnajst let igral za madridski Real, si želi oditi iz kluba. Z Real Madridom je trikrat osvojil Ligo prvakov in petkrat špansko La Ligo.

Kapetan španske nogometne reprezentance, 34-letni Iker Casillas, je sporočil, da bo zapustil Real Madrid, kjer je med vratnicama stal zadnjih 16 let. Njegovo mesto bo zasedel 24-letni David De Gea, ki brani pri Manchester United in velja za velik up španske reprezentance. V Madridu so že pred časom izrazili zaupanje vanj.

Casillas ima z Realom pogodbo do leta 2017, a se je z vodstvom kluba dogovoril za predčasen odhod ob primerni denarni odškodnini. Uradno bodo novico potrdili konec meseca, vsi navijači belega baleta pa pričakujejo dostojanstveno slovo, saj gre za kapetana in simbol Reala ter španske izbrane vrste.

Casillas, rojen v Mostolesu, jugozahodnem delu Madrida, je v klubu od svojega devetega leta, še vedno pa se ni odločil, kje bo nadaljeval kariero. Prihodnji dve ali tri sezone bi rad branil v klubu na najvišji ravni, zanimanje zanj je že izrazil turški Fenerbahče.

Vest je pretresla Madrid, del španske novinarske srenje pa je prepričan, da ga je lanski evropski prvak prelahko izpustil iz rok in bo odločitev obžaloval. Novi trener Rafael Benitez je s kapetanom govoril in mu razkril, da v prihodnje več pričakuje od De Gee. Casillas je nazadnje za Real branil 23. maja proti Gatafeju. Realu v tej sezoni ni uspelo osvojiti niti ene od treh največjih nogometnih lovorik (prvenstvo, pokal, liga prvakov).

Casillasove težave so se začele leta 2013, ko se je poškodoval, takratni trener Jose Mourinho pa je iz Seville pripeljal Diega Lopeza, ki se je kasneje z dobrimi predstavami utrdil kot prvi vratar moštva, medtem ko je Casillas branil v pokalu in ligi prvakov. Lopez je kasneje presedlal v Napoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.