Šport > Nogomet
23 ogledov

Častni izpad pogumnega Zavrča

Tavares Velikonja Maribor Sami Rahim/mediaspeed.net
Nocoj smo dobili še zadnjega polfinalista pokala Hervis. V Ljudskem vrtu sta se na povratni tekmi četrtfinala pomerila aktualni državni prvak Maribor in tretjeligaš Zavrč, ki sta na prvi tekmi remizirala s 3:3. Nogometaši s sončne strani Haloz so v hramu slovenskega nogometa ob polčasu držali rezultat 0:0, a so po izključitvi Uroša Gabrovca v drugem polčasu popustili, mariborsko občinstvo pa je z edinim golom na tekmi v 76. minuti pomiril Etien Velikonja (1:0).

Maribor je zadnji polfinalist pokala Hervis, potem ko je tretjeligaš Zavrč aktualnim državnim prvakom tudi na povratni tekmi v Ljudskem vrtu povzročal nemalo težav (1:0). Etien Velikonja je z glavo v 76. minuti zabil edini gol na tekmi, takrat pa so Haložani že igrali brez izključenega Uroša Gabrovca, ki je prejel drugi rumeni karton. Vijoličastim v prvem polčasu pred več kot štiri tisoč gledalci (vsaj 300 gostujočimi) terenske premoči ni uspelo pretopiti v zadetke, najnevarnejši pa je bil prav kasnejši strelec Velikonja, ki mu je enega izmed poizkusov lepo ubranil vratar Damjan Golob, dvakrat pa je Primorec meril mimo vrat. Na preizkušnji je bil na drugem golu tudi Jasmin Handanović, ko mu je nekaj več kot pet minut pred koncem strel poslal Mario Darmopil, "Sarma starejši" pa mu je bil brez večjih težav kos.

Izključitev Gabrovca v 60. minuti je tehtnico dokončno nagnila na stran domačih, še pred vodilnim zadetkom pa so Velikonji glavni sodniki razveljavili zadetek, saj je bil nekdanji napadalec HiT Gorice v nedovoljenem položaju, v enem izmed naslednjih napadov pa je lepo podajo Martina Milca le spremenil v vodilni in na koncu tudi zmagoviti zadetek. Na zelenico je domači trener Darko Milanič poslal tako Marcosa Tavaresa in Daliborja Volaša kot tudi Agima Ibraimija, kar samo priča, da to za Maribor niti slučajno ni bil sprehod.

Pokal Hervis, četrtfinale, povratna tekma:

MARIBOR : Zavrč 1:0 (0:0) /3:3/
Velikonja (76)
RK: Gabrovec (60/Zavrč)

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat s prve tekme
AB - z velikimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v polfinale

Komentarjev 1