Šport > Nogomet
13 ogledov

Cavani: "Lahko uničimo angleški nogomet"

Napoli Manchester City Liga prvakov Cavani EPA
Idol Neaplja, urugvajski napadalec Edinson Cavani, pred torkovim obračunom s Chelseajem na stadionu San Paolo brez strahu napoveduje konec angleških sanj v Ligi prvakov. Andréja Villasa-Boasa naj bi v primeru neuspeha zamenjal Rafael Benitez.

"To je izjemna priložnost za nas, da uničimo angleški nogomet," je pred Napolijevo tekmo s Chelseajem povedal Edinson Cavani. Urugvajski napadalec je v skupinskem delu Lige prvakov že izločil enega angleškega predstavnika, Manchester City, pred obračunom z Londončani na enem najbolj vročih stadionov v Evropi pa Južnoameričan ne skriva optimizma. "Imajo velik ugled, a letos se jim je ponesrečilo, zato nameravamo stvari za angleške klube še močno poslabšati z zmago nad Chelseajem."

Chelsea je pred večerno tekmo seveda edini angleški klub z realističnimi možnostmi za preboj v nadaljnje tekmovanje, potem ko sta Manchestra izpadla že v skupinskem delu, Arsenal pa je na prvi tekmi izločilnih bojev proti AC Milanu doživel pravo blamažo (0:4). "Ne bojimo se Chelseaja, zato smo prepričani, da lahko izločimo zadnjo angleško ekipo. Ne namigujemo na to, da bo lahko, ampak zaradi načina, na katerega igramo, smo zelo optimistični. Zmaga Napolija bi bila sanjska in trenutek za zgodovino," je pristavil Cavani, v letošnji sezoni strelec štirih golov v najelitnejšem tekmovanju.

Abramovič ima pripravljeno menjavo za AVB: Rafaela Beniteza!

Angleški mediji so pred torkovo tekmo enotni - poraz bi praktično zagotovo pomenil konec za trenerja Andréja Villasa-Boasa, ki ga pred sekiro lastnika kluba Romana Abramoviča lahko reši le še nadpovprečno uspešno nastopanje v pokalih, saj modri v Premier League zaostajajo že preveč. Pri časopisu Daily Mail so na predvečer tekme celo špekulirali, da bo Abramovič v primeru odhoda Villasa-Boasa najel Španca Rafaela Beniteza, nekdanjega trenerja Liverpoola, ki naj bi imel čarobno paličico tudi za svojega rojaka Fernanda Torresa, ki proti Napoliju verjetno ne bo prišel niti na klop.

“Moja služba je za letos in naslednji dve leti in povsem zaupam lastniku," je na novinarski konferenci razlagal Villas-Boas. "Vem, da bi bile te besede bolj dragocene, če bi prišle z vrha. Jaz jih ne morem vedno ponavljati. Ampak kot predstavnik kluba bom še naprej ponavljal to sporočilo, ker vanj verjamemo. Od leta 2004 dalje je bilo to glede pokalov in uspehov najbogatejše obdobje Chelseajeve zgodovine. Če želimo ponavljati te uspehe tudi v prihodnosti, bomo morali narediti spremembe. Razumem špekulacije o moji prihodnosti. Ampak imamo triletni projekt, da spremenimo ne le ekipo, ampak tudi kulturo in strukturo kluba."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.