Šport > Nogomet
15 ogledov

Cavani se je navijačem zahvalil z oglasom

Cavani Napoli Corriere dello Sport časopis zahvala Reševalni pas/Twitter
Bralci italijanskega športnega dnevnika Corriere dello Sport so lahko na eni izmed strani zasledili celostranski oglas, ki ga je navijačem Napolija posvetil Edinson Cavani.

Urugvajski napadalec Edinson Cavani je ob petkovem remiju Montpellierja in Paris Saint-Germaina debitiral za PSG, ki ga je kot eden najdražjih nogometašev vseh časov okrepil pred začetkom nove sezone.

Ob remiju 1:1 je Cavani za novi klub debitiral kot menjava v drugem polčasu in zaigral v napadu skupaj z Zlatanom Ibrahimovićem, novi napadalni dvojec, po besedah bivšega športnega direktorja Leonarda "najboljši na svetu", pa navdušuje tudi trenerja Laurenta Blanca.

Ni še stoodstoten

"Ustvaril je globino," je po tekmi dejal nekdanji selektor Francije. "Imel je tudi izvrstno priložnost, a ga je blokiral branilec. Dal nam bo globino, ki jo potrebujemo. Ni še stoodstoten, daleč od tega. Ampak še vedno je pomemben igralec in, še posebej, strelec. To je igralec, ki je imel kakšnih deset dni priprav. Mora igrati. Da bo prišel v perfektno kondicijo ne bo imel na voljo prijateljskih tekem, zato bo to moral storiti na uradnih."

Nekdanji član Napolija je italijanskega prvoligaša zapustil v zameno za rekordnih 64 milijonov evrov, kljub srdu navijačev, slednji so se sicer že pomirili in mu v enem od časopisov posvetili oglas z zahvalo, pa je Urugvajec v eni zadnjih številk dnevnika Corriere dello Sport odgovoril južnjakom.

"Gracias Napoli"

"1.000 nepozabnih dni, 104 posebni trenutki, ki sem jih doživel z vami. V srcu za vedno azzurro. Hvala za toliko ljubezni. Gracias Napoli," je v celostranskem oglasu skupaj s svojo fotografijo in podpisom zapisal Cavani. Oglasi so v zadnjem času zelo priljubljeni, podobno so se poslavljali tudi privrženci Manchester Cityja in njihov nekdanji trener Roberto Mancini.

Blanc je po remiju z Montpellierjem, točko PSG je z zadetkom rešil bočni branilec Maxwell, izrazil prepričanje, da bo njegov novi napadalni dvojec lahko igral skupaj, tekma z lanskoletnimi branilci naslova pa je bila ena prvih, na kateri sta Šved in Urugvajec lahko zaigrala v tandemu.

Osredotočeni na njuno delovanje v tandemu

"Morali bomo delati, še posebej pa se osredotočiti na njuno skupno delovanje," je še povedal Blanc. "To je bila ena prvih tekem, na kateri sta igrala skupaj. Moramo najti ravnovesje, da bi jima omogočili, da sta učinkovita. Sicer pa smo upali na boljši rezultat. Moramo biti razumni, ampak v prvem polčasu smo po mojem okusu odigrali premalo. Naredili smo preveč tehničnih napak, ki so dovolile Montpellierju, da je zadel prvi. Prvi polčas je bil za nas zelo slab. Drugi je bil boljši, končno smo uporabili krila. V zaključku bi lahko zmagali, čeprav menim, da je bil remi pravičen. Lahko bi izgubili, ampak znali smo se izogniti temu. Nismo zadovoljni. To nocoj je bil minimum naših zmožnosti."

V spomin – Cavanijevih prvih sto golov v Serie A v dresih Palerma in Napolija:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.