Šport > Nogomet
24 ogledov

Cavani še pet let v Napoliju

Cavani bo po podpisu bolj mirno pričakal poletje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Edinson Cavani ostaja še pet let v Napoliju. 24-letni Urugvajec je k tretjeuvrščenemu moštvu Serie A prispel kot posojen nogometaš Palerma, ki bo zdaj zanj zaslužil 16 milijonov evrov.

Edinson Cavani je k največjemu presenečenju italijanskega prvenstva Napoliju prispel lani poleti iz Palerma, ki je mesto Urugvajca v ekipi zapolnil s Slovencema Josipom Iličićem in Arminom Bačinovićem.

Urugvajski napadalec je v Serie A za Napoli dosegel 26 golov in bil najzaslužnejši za to, da bo prvenstvo končal na tretjem mestu in prihodnjo sezono nastopil v Ligi prvakov. Napoli je za Cavanija Palermu odštel 16 milijonov evrov odškodnine, v napadu pa se mu bo po vsej verjetnosti v prihodnji sezoni priključil slovenski reprezentant Tim Matavž, čigar klub naj bi se z Italijani že dogovoril o prestopu.

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je še pred časom dejal, da Cavani ne bo dobil izboljšane pogodbe, a si je po uvrstitvi v Ligo prvakov očitno premislil. Cavani bo na leto zaslužil dva milijona evrov, za dobre predstave v Serie A in Ligi prvakov pa ima v pogodbi vključene bonuse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.