Šport > Nogomet
11 ogledov

Cavani trikrat premagal Handanovića

Cuadrado De Rossi Fiorentina AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo
1/40
EPA
Juventus je tri kola pred koncem tudi matematično ubranil naslov prvaka italijanske Serie A. Stara dama je pred domačimi navijači premagala Palermo z enajstmetrovko Artura Vidala (1:0). Sicilijanci so z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem spet padli v rdečo cono. Lazio "izbrisal" Bologno s petimi goli Miroslava Kloseja (6:0). Cavani je trikrat ugnal Handanovića za potrditev Napolijeve uvrstitve v Ligo prvakov.

Palermu v bitki za obstanek ni uspelo pokvariti načrtovanega slavja Juventusu, ki je za matematično potrditev drugega zaporednega in skupno 31. scudetta proti moštvu s Sicilije na domači tekmi potreboval le točko.

Na koncu je po zaslugi enajstmetrovke Artura Vidala prišel kar do vseh treh, čeprav so imeli priložnosti za zadetek turi rožnato-črni. Le nekaj minut pred zmagovitim golom Čilenca je gostujoči kapetan in nekdanji član stare dame Fabrizio Miccoli zadel vratnico, navijač Juventusa Josip Iličić pa je skupaj z Jasminom Kurtićem in soigralci skrbel za povsem dostojen odpor.

Gostje so se "zlomili" v 59. minuti, ko je precej mehko dosojeno enajstmetrovko po prekršku nad Mirkom Vučinićem izkoristil Vidal. Navijači bi ob pričakovanju slavja in vdora na igrišče lahko videli še kakšen gol več, Fabio Quagliarella je z izjemnim strelom od daleč stresel prečko,  vratar Stefano Sorrentino pa je trmasto ustavljal vse ostale poskuse. Iličić je ob menjavi v 71. minuti ostal brez možnost, da bi svoj izjemni strelski niz podaljšal na šest tekem.

Navijači "ujeli" Buffona

Zaradi pljuvanja v smeri Salvatoreja Aronice je rdeči karton sedem minut pred koncem dobil Paul Pogba, česar pa gostje niso uspeli izkoristiti. Prav na koncu bi vseeno lahko ukradli vsaj točko, a je rezervist Alejandro Faurlín po dolgi žogi v kazenski prostor v padcu streljal točno v Gianluigija Buffona.

Po nekaj objemanja so morali igralci pred navijači hitro zbežati v slačilnice, čeprav je belo-črnim privržencem uspelo ujeti kapetana Buffona, ki se jim je z veseljem pustil trepljati po glavi, podaril pa jim je tudi celotno opremo.

cavani napoli inter | Avtor: EPA EPA

Cavani trikrat mimo Sarme 

Napoli si je z zmago nad Interjem zagotovil nastopanje v Ligi prvakov v naslednji sezoni. S poškodbami zdesetkana zasedba Nerrazzurov ni zmogla pripraviti presenečenja na stadionu San Paolo.

Domači so povedli že v 3. minuti, ko je Goran Pandev zaposlil Edinsona Cavanija, ki je ugnal Samirja Handanovića. Nato so gostje prevzeli pobudo, poizkušala sta Freddy Guarin in Alvaro Pereira. Inter je zasluženo izenačil v 23. minuti, ko je Juan Zuniga v kazenskem prostoru podrl Rickyja Alvareza, slednji pa je iz najstrožje kazni zabil za 1:1. 

Toda že deset minut kasneje so bili "južnjaki" spet spredaj. Jonathan je napravil prekršek nad Zunigo pred golom Handanovića, ki ga je iz enajstmetrovke premagal Cavani. Do konca polčasa je ljubljanskega vratarja ogrozil še Marek Hamšik.

Na začetku drugega polčasa je bil v ospredju Andrea Ranocchia, ki je najprej s črte izbil strel Hamšika, nato pa na drugi strani z glavo meril malce mimo gola Morgana De Sanctisa. V 66. minuti je Cavani zapravil prvo priložnost za "hat-trick", toda bolj natančen je bil že pet minut kasneje, ko je z golom nadgradil še eno asistenco Pandeva.

Do konca Inter ni zmogel resnejšega pritiska na gol domačih in Napoli bo v naslednji sezoni ponovno nastopal v Ligi prvakov, medtem ko je Inter šele osmi in se mu evropska tekmovanja vse bolj izmikajo.

Klose igral sam, Balotelli za Ligo prvakov

Neverjetno popoldne v Rimu je Miroslav Klose pri svojih 34 letih začel z vodilnim golom za Lazio v 22. minuti. Potem, ko je Hernanes zabil izjemen gol s kakšnih 30 metrov, je nemški reprezentant Bologni zabil še dva gola v treh minutah, s čimer je že do polčasa zaključil svoj hat-trick, kasneje pa pristavil še dva. Rene Krhin je vstopil v drugem polčasu.

Hernanes Lazio Bologna Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Pescara je po letu igranja med elito tudi uradno izpadla v Serie B, potem ko jih je s 4:1 v pristanišču ponižala Genoa, ki se prav tako bori za obstanek. Še dva izvrstna gola v svojem bogatem repertoarju je uspelo zabiti Antoniu Di Nataleju, ki je ob zmagi Udineseja proti Sampdorii zadel dvakrat (3:1). 

Tretjeuvrščeni AC Milan je šele v zaključku tekme na San Siru strl odpor Torina in se na korak približal osvojitvi tretjega mesta, ki ob koncu sezone zagotavlja igranje v Ligi prvakov (1:0). Odločilni gol je zabil Mario Balotelli, medtem ko je Valter Birsa dogajanje spremljal s klopi. 

Roma po čudežu zmagala v Firencah

Vincenzo Montella je vedel, da bo tekma z AS Romo, klubom, kjer je postal eden izmed velikanov italijanskega nogometa, nekaj prav zares posebnega, toda mladi trener Fiorentine si niti v sanjah ni mogel predstavljati, da bo tako boleča in praktično neverjetna.

Njegova Fiorentina, ki se z AC Milanom in Romo trmasto bori za tretje mesto in Ligo prvakov, je napadala praktično celo tekmo, nizala priložnost za priložnostjo, dvakrat stresla okvir gola in bi po igranju z roko Danieleja De Rossija morala v drugem polčasu dobiti tudi najstrožjo kazen, a je na koncu po spletu neverjetnih okoliščin ostala celo brez točke.

Po podaji iz kota Miralema Pjanića je namreč mrežo z glavo zatresel Pablo Osvaldo in stadion Artemio Franchi zavil v nejeverni molk, Montelli pa so ob neizbežnem porazu tudi popustili živci, saj je začel jezno gestikulirati proti sodniški ekipi ob odhajanju z igrišča.

"Njegova" Roma se je na petem mestu četrtim Toskancem približala na tri točke zaostanka, medtem ko bi vijoličastim Milan z nedeljsko zmago proti Torinu lahko morda že odločilno pobegnil v dirki za Ligo prvakov.

Italijanska liga, 35. kolo:

Chievo : Cagliari 0:0
Cesar
 je igral do 79. minute, Jokić (oba Chievo) je bil na klopi.

Fiorentina : AS Roma 0:1 (0:0)
Osvaldo (90)

Udinese : Sampdoria 3:1 (1:0)
Di Natale (29, 51), Muriel (88); Martins (34)

AC Milan : Torino 1:0 (0:0)
Balotelli (84)
Birsa (Torino) je bil na klopi.

Catania : Siena 3:0 (1:0)
Bergessio (14, 52, 71)
RK: Felipe (42/Siena)

Genoa : Pescara 4:1 (2:1)
Floro Flores (19), Borriello (30, 54),  Bertolacci (70); Sculli (35)
Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Juventus : Palermo 1:0 (0:0)
Vidal (59/11-m)
RK: Pogba (83/Juventus)
Iličić je igral do 71. minute, Kurtić (oba Palermo) je odigral celo tekmo.

Lazio : Bologna 6:0 (4:0)
Klose (22, 36, 39, 50, 61), Hernanes (32)
Krhin (Bologna) je igral od 53. minute.

Parma : Atalanta 2:0 (1:0)
Parolo (45), Biabiany (58)

Napoli : Inter Milan 3:1 (2:1)
Cavani (3, 33, 71); Álvarez (23/11m)
Handanović (Inter) je igral vso tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.