Šport > Nogomet
22 ogledov

Cazorla: ''Barcelona je še vedno najboljša!''

Santi Cazorla bo z nogometnih igrišč odsoten tri mesece. AFP
Santi Cazorla meni, da je Barcelona še vedno najboljši nogometni klub na svetu, kljub temu da bodo po vsej verjetnosti ostali brez španske in evropske nogometne krone.

Krilni igralec Malage, ki je nekoč branil barve Villareala, še vedno smatra Barcelono za najboljšo ekipo na svetu. Katalonci so že izpadli iz Lige prvakov, medtem ko bo domači naslov najverjetneje romal v roke Real Madrida.

Los Blancosi si lahko končni naslov zagotovijo že v sredo, če bodo na obračunu z Athleticom Bilbao vknjižili tri nove točke. Toda Cazorla, ki bo na isti dan nastopil prav proti Barceloni, na četo Pepa Guardiole še vedno gleda kot na ekipo, ki jo je potrebno premagati.

''Pričakujemo težek obračun. Barcelona je najboljša ekipa na svetu. Igrati moramo odlično, če želimo zadeti gol in prikazati nekaj podobnega kot na Santiagu Bernabeu (1:1), kjer smo se enakovredno kosali z večjim nasprotnikom,'' je povedal Cazorla.

Tekma bo izrednega pomena za Andaluzijce, ki se želijo prvič v zgodovini kluba uvrstiti v Ligo prvakov. Na lestvici se trenutno nahajajo na četrtem mestu, vendar za tretjeuvrščeno Valencio zaostajajo le zaradi slabše razlike v golih.

''Nahajamo se v zadnji fazi in po pomembni zmagi nad Valencio se moramo sedaj soočiti s težkimi tekmami v gosteh proti Barceloni in Atletico Madridu. Upam, da bomo zaključili v najboljšem slogu,'' je dodal Cazorla.

''Potrebno se je osredotočiti na vsako tekmo posebej in se zanesti nase, ne pa gledati drugih. Dosežemo lahko mnogo lepih stvari,'' je zaključil nogometaš Malage.

Prestop Cazorle v vrste Malage je bil za klub najdražji v zgodovini, saj so za lanskoletni prestop iz Villareala odšteli kar 21 milijonov evrov.

Špansko prvenstvo, 36. kolo:

Getafe : Racing Santander 1:1 (0:0)
Miku (59/11-m); Papkouli Diop (64)

Granada : Espanyol 2:1 (2:0)
Ighalo (29, 35); Didac (54)

Sporting Gijon - Villarreal

Sreda, ob 18.00:
Atletico Madrid - Real Sociedad

Ob 20.00:
Barcelona - Malaga
Sevilla - Betis
Zaragoza - Levante
Mallorca - Rayo Vallecano

Ob 22.00:
Valencia - Osasuna
Athletic Bilbao - Real Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.