Šport > Nogomet
38 ogledov

"Če bi si kaj očital, bi se skril v Sibiriji"

michel platini EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini je v ponedeljek spregovoril pred prizivno komisijo Mednarodne nogometne zveze.

Michelu Platiniju so pristojne oblasti prepovedale delovanje v nogometu za osem let, a je Francoz na včerajšnjem zaslišanju spregovoril o po njegovem mnenju "nepravični kazni".

"Ne borim se za svojo prihodnost, pač pa proti nepravičnosti. Če bi si imel kaj očitati, bi bil v Sibiriji in bi se zaradi sramu skril pred vsemi. Dobro mi gre, v življenju se ti lahko zgodi še veliko hujših stvari. Videli bomo, kaj se bo iz tega izcimilo, morda vse skupaj še ni končano," je ob tem povedal 60-letni Francoz.

Sporni posli z Blatterjem

Platiniju očitajo prejemanje nedovoljene podkupnine, predsednik Fife Sepp Blatter naj bi mu namreč za svetovanje leta 2011 nakazal dva milijona švicarskih frankov. 

Francozu očitajo korupcijo, zato so mu tudi za osem let, tako kot Blatterju, prepovedali delovanje v športu. Morebitna sprememba sodbe, kar je sicer malo verjetno, naj bi bila objavljena še ta teden, poročajo tuje agencije. Platini je sicer vse pravne možnosti že izčrpal, pritožil se je tudi na Mednarodno športno razsodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.