Šport > Nogomet
40 ogledov

''Če bi udaril močneje, bi umrl na mestu''

michael zullo Youtube
Avstralski branilec Michael Zullo bi na tekmi domačega prvenstva lahko utrpel smrtno nevarno poškodbo. Na potezi je Avstralska nogometna zveza (FFA).

Sydney je v petem krogu avstralske A-League premagal Melbourne (2:1), slavje pa je zasenčila bizarna poškodba domačega branilca Michaela Zulla.

Nogometaš Sydneyja je po zračnem dvoboju z igralcem nasprotne ekipe izgubil ravnotežje in z glavo trčil ob mizo, ki je za potrebe četrtega sodnika nameščena tik ob robu igralne površine. Zullo je potreboval pomoč zdravniške službe, vendar jo je na srečo odnesel brez resne poškodbe in tekmo odigral do konca.

Nesreča, ki bi se lahko končala precej bolj tragično, je sprožila polemiko med avstralskimi prvoligaši. Nogometni kolektiv iz Sydneyja je na krovno zvezo apeliral, naj mizo umakne, saj ne sodi v neposredno bližino igrišča.

''Moja prva reakcija je bila, da tega ne potrebujemo. Četrti sodnik je v bistvu sploh ne uporablja. Znebite se mize. Samo še en kos opreme, ki lahko poškoduje igralca. Obvestil bom FFA in mislim, da ne bo nobenih težav,'' je povedal direktor domače ekipe Tony Pignata.

Miza mora biti od avt črte oddaljena najmanj tri metre, vsi klubi pa so pred začetkom sezone prejeli navodilo, da bi bilo razdaljo smiselno povečati na pet metrov. ''Miza je na vseh tekmah A-League, vendar bo to pravilo treba analizirati. Lahko bi si poškodoval oko ali vrat. Imeli smo srečo. To je bila prava budnica,'' je dodal Pignata.

Zullo je kljub grozljivemu prizoru odnesel celo kožo, nesreča pa je razjezila tudi predstavnike zdravniške službe. ''Če bi udaril malo močneje, bi mu počil vrat. Umrl bi na mestu. Ne vem, kaj ta miza dela na igrišču. Nekdo mora odgovarjati,'' je povedal eden od zdravnikov na prizorišču.

Podobnega mnenja je bil nekdanji trener Sydneyja, John Kosmina. ''Lahko bi mu razčesnilo glavo, lahko bi izgubil oko. Lahko bi umrl,'' je z glavo zmajeval Kosmina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.