Šport > Nogomet
20 ogledov

"Če bodo fantje resni, ne bo panike"

srečko katanec Simon Maljevac
Selektor slovenske nogometne reprezentance je na današnji tiskovni konferenci razkril bojni načrt pred jutrišnjim kvalifikacijskim obračunom z Litvo v Stožicah (20.45).

"Če bomo tekmo vzeli resno, ne bi smelo biti panike, čeprav Litovcev nikakor ne podcenjujemo. Moramo se paziti njihovih predložkov, po drugi strani pa nam bo morda malce lažje kot proti Estoniji, saj niso tako agresivni. Nobenemu moštvu ni lahko igrati proti bunkerju, saj imata pri tem težave tudi Real in Barcelona," je za uvod povedal Srečko Katanec.

srečko katanec | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
"Zadovoljen sem z delom na treningih, na katerih je blestel Valter Birsa. Manjkala bosta Kevin Kampl in Milivoje Novaković, vendar je potrebno igrati tudi brez njiju. Novinarji ste vedno želeli, da se reprezentanca pomladi in sedaj bo prišlo do tega (smeh). Glede prve postave imam še eno dilemo."

"Pred tekmami ne spremljam medijev. Upam na podporo s tribun, saj ne razumem ljudi, ki pridejo na stadion in že po desetih minutah začnejo žvižgati," je zaključil "Srečko Nazionale".

Kapetan Boštjan Cesar je dodal: "Čakata nas še dve tekmi, trenutno pa smo z mislimi samo pri Litvi. Napake, ki so se pojavljale v prejšnjih tekmah, moramo spraviti na minumum, obenem pa moramo igrati agresivno in povezano. V naslednjih dveh tekmah moramo proti do dveh zmag, nato pa bomo upali na morebitno presenečenje Estonije proti Švici."

"Mogoče nam bolj ustreza, ko nasprotnik igra bolj odprto, saj imamo tako več prostora. Vemo, kaj nam prinašata ti dve zmagi, a ne čutimo dodatnega pritiska. Igrali smo že proti Litovcem, tako da jih kar dobro poznamo. Od prve minute jih moramo stisniti pred njihov gol in čim prej doseči zadetek, saj bo potem lažje igrati."

boštjan cesar | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.