Šport > Nogomet
18 ogledov

''Če me klub želi in me zapelje, bom spet treniral''

Guardiola Real Betis Barcelona Liga BBVA španska liga Španija prvenstvo Reuters
Pep Guardiola, ki se bo s finalnim obračunom španskega pokala poslovil od Barcelone, naj bi si privoščil dvanajst mesecev počitka od nogometa. Kljub temu pa bivši španski reprezentant dodaja, da ne izključuje možnosti za prevzem katerega drugega kluba že v prihodnji sezoni.

Guardiola je na Camp Nou v zadnjih štirih letih prinesel mnogo lovorik, prejšnji mesec pa je sporočil, da nujno potrebuje počitek. Z ekipo se v tem trenutku pripravlja na finalni obračun španskega pokala, saj se bo v petek Barcelona za lovoriko udarila z Athleticom Bilbao.

Od trenutka, ko je oznanil, da v prihodnji sezoni ne bo več sodeloval z Barcelono, so ga mediji začeli povezovati z vrsto drugih ekip, vključno s Chelseajem in Liverpoolom. Pep se je z odločitvijo za premor izmaknil novopečenim evropskim prvakom, vendar ne izključuje možnosti, da bi se pridružil kakšni drugi ekipi.

''Počival bom in počakal, da bom pripravljen. Če me bo kak klub hotel in me bodo zapeljali, potem bom spet treniral. Z veseljem bom sprejel njihove klice, toda v naslednjih mesecih si moram napolniti baterije,'' je povedal Guardiola.

Španec verjame v svojega naslednika na klopi Kataloncev, Tita Villanovo. ''Titu bo šlo dobro. Ne bo se mi treba vrniti po šestih mesecih ali kaj podobnega. Novembra sem se sestal s športnim direktorjem Zubizarreto in vprašal me je, ali mislim, da bi Tito lahko vodil klub. Povedal sem mu, da mu lahko ponudi vse, kar bi si jaz želel od trenerja Barcelone. V zadnjih petih letih mi je Tito pomagal, da sem postal trener, kakršen sem,'' je dodal Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.