Šport > Nogomet
29 ogledov

"Če ne skačeš, si navijač Reala"

navijači Neptuno Madrid Atletico prvak Evropska liga 2010
1/8
Žurnal24 main
Atleti! Atleti in Urugvajec! je minulo noč odmevalo pred Neptunovim vodnjakom v Madridu, kjer so navijači Atletica Madrida proslavljali zmago svojih fantov v Evropski ligi.

To je zgodovinska zmaga! Tukaj sem bil leta 1996 in zdaj sem v sedmih nebesih, ker sem spet tu.
Cesar Martinez, navijač
Madrid ima prvo in morda edino nogometno lovoriko letos, a ne veliki Real, temveč Atletico. "Če ne skačeš, si navijač Reala," je odmevalo v središču Madrida. Po zmagi v finalu Evropske lige nad Fulhamom v podaljšku z 2:1 se je v središču mesta zbralo več tisoč Atleticovih navijačev in rajalo dolgo v noč. Zanje je bila to prva priložnost za slavje pred Neptunovim vodnjakom po letu 1996, ko so osvojili špansko prvenstvo in španski pokal. Še mnogo več pa mineva od njihove zadnje evropske lovorike – 38 let. "Moral sem priti sem in proslaviti uspeh, saj me že dolgo ni bilo tu," je dejal Gregorio Hernandes Villamor, 84-letni nekdanji policist in strasten navijač Atletica. "To je ena naših najbolj sladkih zmag in velik korak naprej za naš klub."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.