Šport > Nogomet
61 ogledov

''Če ne zmagamo, derbi nima pomena''

nogomet Saša Despot
Danes bodo na sporedu tekme 34. kroga Prve Lige TS. Aktualni državni prvak Maribor bo v Ljudskem vrtu gostil Rudar, ki ga po besedah Milivoja Novakovića mora premagati, saj v nasprotnem primeru zmaga proti Olimpiji ne bo imela velikega pomena.

Mariborčani so se po zmagi na večnem derbiju (2:1) po številu točk izenačili z Olimpijo in ostajajo v igri za naslov državnega prvaka. Izenačujoči zadetek pred razprodanimi tribunami v Stožicah je s fantastičnim strelom z bele točke dosegel Milivoje Novaković.

''Niso pomembni posamični dosežki, le moštveni. Priznam, da je bila ena najzahtevnejših enajstmetrovk v karieri. Prevzel sem odgovornost, bil osredotočen na udarec. Vesel sem, da mi je uspelo. Izenačenje nam je dalo dodatno samozavest, verjeli smo v zmago, ki smo si jo priborili tudi s kančkom sreče. Toda ne bomo se pogovarjali o strelcih, zmago je priborila ekipa. Mendy in Janković sta imela največje zasluge za preobrat s prikazanim po vstopu v igro, tako je treba gledati na derbi,'' je za uradno splezno strani kluba povedal Novaković.
Vijoličasti z zmago v Ljubljani niso osvojili le treh točk, temveč so se pred sklepnim delom prvenstva okrepili s samozavestjo, ki bi na zadnjih tekmah lahko ključno pripomogla h končnemu uspehu. Vera v uresničitev zastavljenega cilja, tj. naslov državnega prvaka, je na izrazito visokem nivoju.

''To je dokaz, da je ekipa enotna. Dogajanje na derbiju pa nas lahko le še dodatno združi in okrepi. S takšno zmago je slačilnica še bolj trdna in samozavestna. Pri ocenjevanju posameznikov je treba upoštevati tudi spoznanje, da se kdo morda ob žvižgih ne znajde in potrebuje večjo podporo. Verjamem, da bomo tudi pod vtisi z zadnje tekme imeli še izdatnejšo pomoč s tribun na naslednji,'' je dodal napadalec Maribora.

Do konca prvenstva so samo še tri tekme in vsaka od njih lahko odločilno vpliva na končni razplet. Tega se zavedajo tudi v štajerski prestolnici. ''Težko bo, a verjamemo vase. In gledamo le nase. Zmanjšali smo velik zaostanek, zdaj smo točkovno izenačeni. Skušali bomo osvojiti vseh 9 točk, z drugimi ekipami se ne obremenjujemo. Prav tako ne s končnim razpletom. Ostajamo pa na realnih tleh, v pričakovanju naslednjega izziva velja le ena ugotovitev. Če ne premagamo Rudarja, slavje v derbiju nima pomena,'' je zaključil Novaković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.