Šport > Nogomet
10 ogledov

"Če osvojimo naslov, bi lahko odšel."

Andrea Pirlo EPA
Veteran v Juventusovi zvezni vrsti je razkril, da bodo belo-črni zadnji, za katere bo zaigral v Italiji, poraz v finalu LP leta 2005 pa je bila ena najtežjih izkušenj, je priznal.

Andrea Pirlo je napovedal, da bi se lahko v primeru zmage v Ligi prvakov lahko podal v drugo državo in tam preživel zaključek svoje kariere. Njegov Juventus v soboto čaka finale v Berlinu, zdi pa se, da mitskega Italijana vedno bolj privlači ameriška Major League Soccer (MLS).

Italijanski vezist je osvojil že dve kolajni za zmagovalce v Ligi prvakov po zaslugi desetletne epizode pri AC Milanu, z belo-črnimi pa se bo za naslov tokrat pomeril z Barcelono, potem ko je prvi finale dobil ravno proti svojemu trenutnemu klubu, nato pa še enkrat izgubil in premagal Liverpool.

Pirlo je razkril, da bi lahko sklepno dejanje letošnje sezone, ki bi mu prineslo tretji pokal Lige prvakov, napovedalo tudi njegovo slovo.

"Če osvojimo naslov, bi se morda lahko preselil v tujino, ker bo Juventus moj zadnji klub v Italiji," je Pirlo dejal za Times of India.

"MLS je možnost, toda v tem trenutku o tem ne razmišljam – le Juve je v mojih mislih. Toda ne bom nehal igrati, nadaljeval bom, dokler imam enako željo po vsakodnevnem treniranju."

36-letnik je prava zakladnica izkušenj, 119-krat je denimo nastopil tudi za domačo reprezentanco, toda vztraja, da je sobotna tekma nekaj povsem novega tudi zanj.

"To je moj četrti finale, toda to ni pomembno. Takšen finale je vedno unikatna in posebna tekma, vedno je drugače. Vsi pri Juvetu vemo, kaj moramo storiti. Barcelona je favorit, toda v nogometu se lahko zgodi vse," je dodal.

"Vem, kako je zmagati v finalu Lige prvakov, toda vem tudi, kako ga je izgubiti. Poraz v Istanbulu ni le eden mojih najslabših spominov v karieri, temveč tudi v mojem življenju. O tem bom razmišljal pred sobotno tekmo in uporabil tisti občutek kot navdih, ker si po tekmi nikoli več ne želim počutiti tako.

"Upam, da se bo ta zmagovalni cikel zame končal s slavjem v Ligi prvakov. To bi bil moj sanjski konec tukaj pri Juventusu in izvrsten dan za vse v klubu."

Pirlo je pohvalil tudi soigralca Paula Pogbaja in izrazil mnenje, da lahko postane pravi zvezdnik, če bo ostal v Torinu še nekaj let.

"Ne vem, če bo ostal ali odšel, toda če Paul nadaljuje tako, potem bo postal najboljši vezist v Evropi, glede na njegovo starost pa bi lahko ta naslov držal še dolgo," je dodal Pirlo.

Finale med Juventusom in Barcelono se v soboto začne ob 20.45 po srednjeevropskem času, skozi celoten vikend pa boste lahko poročanja okoli velike tekme spremljali na Goalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.