Šport > Nogomet
20 ogledov

"Če se ne umirimo, se bomo pobili!"

Fabregas rosell barcelona predstavitev Reuters
Dolgo pričakovana reakcija predsednika Barcelone Sandra Rosella na incidente pred, med in po zadnji tekmi med Barço in Real Madridom v španskem superpokalu ni razočarala. "Če se ne umirimo, se bomo pobili na ulicah!" Katalonci ne bodo prijavili trenerja Reala Joséja Mourinha, ki je razočaran nad svojim kapetanom Ikerjem Casillasom, saj je hotel zakopati bojno sekiro s Xavijem Hernándezom.

V Kataloniji so po incidentih na zadnji tekmi med Barcelono in Real Madridom zahtevali, da se Blaugrana ostro odzove na potezo Joséja Mourinha, ki je pobalinsko napadel domačega pomočnika Tita Vilanovo. Pri klubu so se najprej odločili, da za Mourinha ne bodo zahtevali dodatnih sankcij, kar je danes tudi uradno obrazložil predsednik modro-rdečih Sandro Rosell:

"Obstaja več razlogov. Prvi je, da prenehamo s tem napetim vzdušjem. Menimo, da je bila obsodba s strani javnosti dovolj, moramo uporabiti zdrav razum, sicer se bomo pobili na ulicah. Prijava Mourinha bi lahko vplivala na ekipo in njene priprave (na tekmo evropskega superpokala), prav Tito Vilanova pa je bil tisti, ki nas je prosil, naj pozabimo na to temo," je povedal prvi mož barcelonskega velikana. Rosell se je pred dnevi znašel na dnevnem redu bivšega predsednika Barcelone, Joana Laporte, ki ga je obtožil, da z Realom dela v rokavicah. "Če mislite, da bomo na veliko govorili, ne računajte na nas. Imamo druge talente," mu je žogico jasno vrnil Rosell.

Medtem v Madridu: Mourinhu ni všeč poteza Casillasa

Španski mediji še poročajo, da je Mourinho medtem nezadovoljen s potezo svojega kapetana Ikerja Casillasa, ki je nedolgo po tekmi na Camp Nouu skušal priklicati reprezentančnega kolega in dobrega prijatelja Xavija Hernándeza z namenom, da se opraviči za ostre besede, ki jih je Kataloncem namenil po koncu tekme. To namreč pomeni, da so za nastalo situacijo krivi pri Realu, ne pri Barceloni. Vsaj tako si Ikerjev klic (Xavi se mu ni oglasil, saj je medtem, bojda, zamenjal številko, je pa Ikerju uspelo priklicati Carlesa Puyola) razlaga portugalski strateg.

"Joséju ni treba obžalovati in se opravičevati za nič na svetu," je povedal dolgoletni Mourinhov predstavnik za odnose z javnostjo, Eladio Paramés. "Prenesel je posledice za skupino in za klub. Vedno je bilo tako, pri Interju in pri Chelseaju, do zadnjega dne. V Madridu, kjer je pustil telo in dušo, še toliko bolj. Vseeno mu je, če žrtvuje svoj imidž. To je storil že lansko sezono, ko je opozarjal na nepravično sojenje do Reala s strani Uefe, ali na urnike tekem, ki so odvisni od televizijskih pravic. Vse to še vedno počne. In vedno bo. Če ne, to ne bi bil Mou ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.