Šport > Nogomet
730 ogledov

Ibrahimović navdušil: "Za državo, ki jo imam rad!"

zlatan ibrahimović Epa
Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović se je aktivno v ključil v boj s COVID-19.

Zlatan Ibrahimović, napadalec milanskega AC Milana, je začetnik fundacije, katere namen je zbrati milijon evrov za pomoč v boju s koronavirusom.

Osemintridesetletni veteran, ki se je konec preteklega leta vrnil v Italijo, potem ko je zadnjih nekaj let igral v Parizu, Manchestru in Los Angelesu, je za pomoč bolnišnicam iz pokrajine Lombardija, ki jo je epidemija novega virusa udarila najhuje, prispeval 100.000 evrov.

"Italija mi je dala veliko in v teh dramatičnih trenutkih želim povrniti državi, ki jo imam rad," je v sporočilu na družbenem omrežju Instagram zapisal Ibrahimović. Dodal je, da se zanaša na dobrodelnost kolegov in vseh profesionalnih športnikov.

"Skupaj lahko pomagamo zdravnikom in medicinskim sestram, ki vsak dan nesebično garajo, da bi rešili naša življenja. Danes smo mi tisti, ki navijamo za njih," je še sporočil napadalec Milana in za konec dodal: "Zapomnite si, če virus ne pride k Zlatanu, gre Zlatan k virusu!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Italy has always given me so much and, in this dramatic moment, I want to give back even more to this country that I love. I decided, together with the people who are working with me, to create a fundraiser for Humanitas hospitals and to use my communication power to spread the message wider. It’s a serious issue and we need a concrete help that’s not just about a video. I count on the generosity of my colleagues, of all professional athletes and of those who want to make a small or large donation according to their possibilities, to kick this virus away. Together we can really help hospitals and doctors and nurses who selflessly work every day to save our lives. Because today we are the ones cheering for them! Let’s together kick the CoronaVirus away and win this match! And remember: if the virus don’t go to Zlatan, Zlatan goes to the virus! Link in bio

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.