Šport > Nogomet
34 ogledov

Ceca na sodišču, v javnosti prvič po juniju

Svetlana Ražnatović Ceca Beograd sodišče Reuters
Začetek sojenja srbski pevki Svetlani Ražnatović - Ceci zaradi obtožb o napadu na direktorja nogometnega kluba Mladi Proleter, Aleksandra Olarevića, je bilo na sodišču v Beogradu v četrtek prestavljeno na 26. december. Cecin svak Predrag Ocokoljić, ki je skupaj s pevko sodeloval v napadu, baje še ni dobil obtožnice. Ceca se je v javnosti pojavila prvič po petih mesecih, saj je že dalj časa v hišnem priporu.

To je samo eden od procesov, v katerih bo morala sodelovati popularna pevka. Tožilci še vedno preiskujejo njeno poslovanje s pokojnim možem Željkom Ražnatovićem - Arkanom, vojnim zločincem in nekdanjim predsednikom nogometnega kluba Obilić, zaradi česar njegova vdova Svetlana Ražnatović - Ceca že prestaja hišni pripor (ta se izteče 22. februarja 2012).

Oškodovani Aleksander Olarević se v četrtek zaradi bolezni sicer ni pojavil na sodišču v Beogradu. Manjkala je tudi njegova žena Snežana Olarević, čeprav je dobila uradni poziv, zaradi česar jo je sodnica Danijela Koš kaznovala s 50 tisoč dinarji. Ceca se je pred številnimi novinarji pojavila dobro razpoložena in prvič po petih mesecih. Obtožnica jo bremeni, da je skupaj z svakom Predragom Ocokoljićem 18. junija 2007 pred upravno zgradbo nogometnega kluba Mladi Proleter grobo psovala, njen zet pa naj bi nato še napadel in lažje poškodoval direktorja kluba Olarevića.

Popularna pevka v hišnem priporu že prestaja enoletno kazen zaradi protipravnega prevzema denarja pri prestopih nogometašev Obilića v tuje klube, ko je bila predsednica kluba leta 2000. Gibanje Ražnatovićeve tudi v hišnem priporu nadzirajo prek elektronske zapestnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.