Šport > Nogomet
18 ogledov

Čech po 7 letih spoznal "krvnika"

Petr Čech EPA
Chelseajev vratar Petr Čech je z mediji delil posebno zgodbo: po sedmih letih je vendarle spoznal trenerja, ki ga je pripeljal med modre Claudia Ranierija in mu omogočil preboj med največje nogometne zvezde.

Češki reprezentančni vratar je leta 2004 prišel na Stamford Bridge, za njegov prestop iz Rennesa pa je bil zadolžen nekdanji trener modrih Claudio Ranieri. "Bilo je februarja 2004, ko sem se dogovoril z modrimi, da bom mednje prestopil ob koncu sezone. Toda ko sem odletel v London, je Chelsea imel gostujočo tekmo, tako da se z njim (Ranierijem, op. p.) nisem srečal. Poleti ga znova ni bilo tam - odslovili so ga," je pripovedoval 29-letni vratar. Petr Čech je tako človeka, ki mu je omogočil fantastično kariero, spoznal šele po sedmih letih, in sicer v sezoni 2010/11. "Bilo je zanimivo. Dejal sem mu: 'Končno, lepo te je spoznati! Minilo je "le" sedem let.' Toda takšen je pač nogomet."

Ponosen na svoje rekorde
Čeprav trenerji v Chelseaju prihajajo in odhajajo, pa Čech ve, kaj pomeni konstantnost. Za modre brani že vse od leta 2004. "Ponosen sem na svoje rekorde v dresu Chelseaja. Največ tekem brez prejetega zadetka v eni sezoni, najmanj prejetih zadetkov in seveda 100 tekem brez prejetega zadetka le po 180 odigranih dvobojih." A to še ni vse ... "In seveda, uspelo mi je zadovoljiti vse Chelsejeve trenerje." In ni jih bilo malo. Po letu 2004 je Chelsea vodilo šest trenerjev (vključno z aktualnim Villas-Boasom).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.