Šport > Nogomet
8 ogledov

Čech rešil točko, Torres pogrešan

Aaron Hughes Fernando Torres
1/39
Žurnal24 main
Chelsea je na zadnji tekmi kola remiziral na obračunu soseske pri Fulhamu (0:0). Točko je modrim v 93. minuti rešil vratar Petr Čech, ki je ubranil enajstmetrovko Clintu Dempseyju. Torres spet slab.
Za galerijo Premier League kliknite TUKAJ, gol Rooneyja pa lahko vidite pri naših prijateljih 101greatgoals.com!

Aktualni prvak Chelsea je z obrambo enajstmetrovke v 93. minuti tekme rešil vratar Petr Čech, potem ko modri na čelu z multimilijonskim Fernandom Torresom celo tekmo niso našli poti do vrat Fulhama. Trener gostov Carlo Ancelotti je mesto na klopi spet namenil kar Didierju Drogbaju in Torresa še drugič po prestopu iz Liverpoola v ogenj poslal od prve minute. Španec je bil večino časa spet neuporaben, redko je prihajal do priložnosti za strel, njegovi zaključki pa so kot po pravilu leteli na tribuno.

V 71. minuti tekme ga je zamenjal prav Drogba in igra modrih se je popravila, kljub temu pa zadetka ni bilo. Izjemno zanesljivi debitant David Luiz, ki je prvič začel tekmo Chelseaja, je nato v sodnikovem podaljšku po mnenju sodnika nepravilno zaustavil Clinta Dempseyja, a je Američanov strel z enajstih metrov Čech prebral, odboj pa je Dempsey poslal preko gola. Chelsea z enakim številom tekem za Manchester Unitedom zdaj zaostaja že za 12 točk!

Mojster Rooney odločil mestni derbi
Zadetek za vase čase Wayna Rooneyja je v 78. minuti tekme med Manchester Unitedom in Manchester Cityjem odločil vroči mestni derbi in (verjetno) tudi končal upe sinjemodrih o lovu na šampionsko zvezdico. Gostje so se z golom Davida Silve po uvodnem zaostanku sicer vrnili v igro, a je Rooney z enim najlepših zadetkov zadnjih let s škarjicami zadel pod prečko vrat Joa Harta in sodil "glasnim sosedom". Sir Alex Ferguson si je lahko privoščil večino tekme odigrati celo brez prvega strelca lige Dimitra Berbatova, medtem ko sta Paul Scholes in Ryan Giggs pri 36 oziroma 37 letih odigrala še en brezhiben derbi.

Živci Old Trafforda so bili na preizkušnji že po vsega nekaj minutah, ko so sinjemodri speljali fantastično akcijo po desnem krilu, Silva pa je osamljen pred Edwinom van der Sarjem streljal za las mimo daljše vratnice. United proti mestnim tekmecem ni začel dobro, toda po dobre pol ure igre le začel igrati in na odmor odšel z veliko prednostjo. Rooney je spustil žogo do Ryana Giggsa, ta pa jo je mojstrsko poslal v prostor proti Naniju, ki je ušel Pablu Zabaleti in hladnokrvno zabil za vodstvo.

Gostujoči trener Roberto Mancini je v drugem polčasu hitro reagiral. Najprej je v igro poslal Shauna Wrighta-Phillipsa, nato pa še Edina Džeka. Prav bosanski milijonar je srečno zrežiral izenačenje, ko je njegov strel po podaji Wrighta-Phillipsa zadel Silvo v hrbet, žoga pa je v loku zletela mimo Van der Sarja v gol. Vse je bilo pripravljeno za že drugi letošnji remi teh dveh tekmecev, ko je Rooney "iz ničesar" udaril s škarjicami in fantastično zadel pod prečko Cityja. Gostje do konca niso zmogli odgovoriti, obramba Uniteda pa je na čelu s fantastičnima Nemanjo Vidićem in Chrisom Smallingom zdržala jalov nalet nasprotnikov.

Suárezov "polni debi" z remijem, Van Persie ohranil Arsenal v igri
Bodoči (?) heroj Anfielda, urugvajski napadalec Luis Suárez, je dočakal svoj ligaški debi od prve minute tekme Liverpoola proti Wiganu, toda na težkem obračunu je nekdanji napadalec Ajaxa dvakrat zatresel zgolj okvir vrat, gostje pa so se lahko domov vrnili s točko (1:1). Raul Meireles je sicer v prvem polčasu nadaljeval izjemno strelsko formo, a je njegov zadetek v nadaljevanju iz sumljivega, ali bolje rečeno prepovedanega položaja izničil Steve Gohouri.

Arsenal je ohranil stik z vodilnim Man. Unitedom, za kar je bil zaslužen "dvojček" Robina van Persieja, ki je potopil Wolverhampton (2:0). To sta bila že deveti in deseti gol Nizozemca v novem letu, kar je novi rekord Premier League od njenega nastanka. Še noben nogometaš namreč v prvih dveh mesecih novega leta ni zabil desetkrat. Kot kaže pa so v Angliji letos v modi tudi izjemni povratki. Po Newcastlu in Arsenalu (od 0:4 do 4:4) se je tokrat nekaj podobnega zgodilo na tekmi West Bromwich Albiona in West Ham Uniteda. Kladiva so po prvem polčasu že zaostajala z 0:3, nato pa so se s premiernima zadetkoma napadalca Dembe Baja vrnili v igro in osvojili veliko točko v boju za obstanek.

Tottenham je na generalki pred tekmo Lige prvakov proti AC Milanu dolgo sopihal, pred povratkom na San Siro, kjer so v letošnji sezoni elitnega tekmovanja dodobro namučili Inter, pa jih je z golom za zmago spet razveselil Niko Kranjčar. Pozabljeni Hrvat je bil junak že v prejšnjem kolu, ko je zabil fantastičen gol v zadnjih minutah, tokrat pa je Spursom zmago prinesel v 57. minuti tekme proti Sunderlandu (2:1).

Lestvica:
1. Man. Utd. 57 (-1)
2. Arsenal 53 (-1)
3. Man. City 49
4. Tottenham 47 (-1)
5. Chelsea 45 (-1)
6. Liverpool 39
...
18. Wigan 27
19. West Ham 25

20. Wolves 24 (-1)

Angleška liga, 27. kolo:

Fulham : Chelsea 0:0
Dempsey (Fulham) je v 93. minuti zapravil enajstmetrovko.

Manchester United : Manchester City 2:1 (1:0)
Nani (41), Rooney (78); Silva (65)

Arsenal : Wolverhampton Wanderers 2:0 (1:0)
Van Persie (16, 56)

Birmingham City : Stoke City 1:0 (0:0)
Žigić (90)

Blackburn Rovers : Newcastle United 0:0

Blackpool : Aston Villa 1:1 (1:1)
Grandin (14); Agbonlahor (10)
RK: Makoun (70/Villa)

Liverpool : Wigan Athletic 1:1 (1:0)
Meireles (24); Gohouri (65)

West Bromwich Albion : West Ham United 3:3 (3:0)
Dorrans (3), Thomas (8), Reid (32/a.g.); Ba (51, 83), Cole (58)

Sunderland : Tottenham Hotspur 1:2 (1:1)
Gyan (11); Dawson (44), Kranjčar (57)

Bolton : Everton 2:0 (1:0)
Cahill (10), Sturridge (67)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.