Šport > Nogomet
13 ogledov

Čech: "Vsi so videli 11-metrovko"

Sporni prekršek Patricea Evraja. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Manchester United je na Stamford Bridgeu slavil prvič po devetih letih, vendar Chelseajevi navijači besnijo zaradi nedosojene enajstmetrovke v sodniškem podaljšku. Rio Ferdinand brani Rooneyja pred mediji.

Eden ključnih trenutkov srečanja se je zgodil v 92. minuti, ko je Chelseajev vezist  Ramires prodiral v kazenskem prostoru, Patrice Evra ga je zrušil z očitnim prekrškom za enajstmetrovko, sodnik pa ni zapiskal …

Rio Ferdinand je vzel v bran Wayna Rooneyja, ki je zaradi neprimernih besed, izgovorjenih v kamero na tekmi z West Hamom, dobil dve tekmi prepovedi nastopanja: "Mislim, da bi se na Rooneyja morali bolj osredotočiti kot na nogometaša. Ne rečem, da je pri nekaterih rečeh nedolžen, vendar gredo mediji pogosto čez mejo, ko pišejo o njem. Na svetu se dogajajo pomembnejše reči, denimo v Libiji ali Slonokoščeni obali, ki bi morale priti na naslovnice, ne pa Rooney, ker preklinja v kamero.“

Petr Čech, vratar Chelseaja, je za ITV o tem dejal: "Mislim, da so vsi videli, kaj se je zgodilo, le najpomembnejša oseba ne. Domačo tekmo smo izgubili z 0:1 in zdaj moramo v Manchestru preplezati pravo goro. Nismo zadeli, ampak ustvarjali smo si priložnosti, to je pomembno. Taktično je Manchester odigral zrelo. Njihovi igralci so čakali na protinapade. Zabili so gol, ki je spremenil potek srečanja."

S svojim vratarjem se strinja tudi trener Carlo Ancelotti. "Nad Ramiresom je bil storjen čisti prekršek za 11-metrovko, to sem povedal tudi sodniku, a mi ni nič odgovoril. Mislim, da pri ostalih situacijah nismo bili oškodovani," je Italijan Sky Sportsu namignil na nekaj precej manj spornih akcij od dvoboja Ramires-Evra: "Sicer pa smo načeloma odigrali dobro tekmo. Po zaostanku smo se vrnili. Na srečo imamo še povratno srečanje na Old Traffordu. Ne bo lahko, vendar smo tudi lani ob koncu sezone (v Premier League, op. a.) tam morali zmagati in smo osvojili naslov."

Manchestrov trener Alex Ferguson je bil seveda mnogo manj čustven ob (domnevni) enajstmetrovki: "Kjer sem stal jaz, se ni dobro videlo, ali je bil med igralcema kontakt. Sicer pa se ne počutim krivega."

In še mnenje branilca Patricea Evraja, ki je stvar zakuhal. "V dvoboj nisem šel s strahom, da bo sodnik zapiskal. Zadel sem žogo, prav tako pa tudi igralca," je povedal Francoz, z dodatkom, da je bil United proti Chelseaju v zadnjih letih deležen precejšnjega števila spornih odločitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.