Šport > Nogomet
43 ogledov

Čeferin: Ne razmišljamo o regionalni ligi

aleksander čeferin EPA
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je obiskal Hrvaško in med drugim spregovoril tudi o morebitni regionalni ligi.

"Regionalna liga? Neki lokalni nogometni funkcionar je predstavil to idejo, hrvaški mediji pa so iz tega naredili veliko zgodbo. Pisalo se je celo o denarju, ki naj bi jih Uefa namenila za ta projekt. Ponavljam, da ne razmišljamo o kakršnikoli regionalni ligi in da nimamo pripravljenega denarja za takšne reči. To z Uefo ni povezano. Če želi nekdo to organizarati, je to njegova stvar," je na novinarski konferenci v Zagrebu o regionalni nogometni ligi dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Ta se je na enem izmed prvih obiskov v vlogi predsednika Evropske nogometne zveze sestal s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem in predsednikom Hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerjem.

Čeferin je izpostavil Hrvaško kot državo z izjemnimi nogometaši, a tudi z dvema velikima težavama - infrastrukturo in vedenjem navijačev. "Obstaja velika verjetnost, da bo v bodoče Hrvaška prejela hudo kazen. Pri tem ni mišljena le reprezentanca, ampak tudi klubi," je dejal Čeferin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.