Šport > Nogomet
43 ogledov

Čeferin odgovoril na obtožbe Norvežanov

aleksander čeferin EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je na predstavitvi v Londonu zavrnil očitke o sporni porabi denarja, ki ga je NZS prejela od evropske krovne zveze.

Novopečeni prvi mož Evropske nogometne zvete (Uefa) Aleksander Čeferin se je v Londonu udeležil predstavitve uradnega logotipa za Euro 2020.

Prvenstvo stare celine bodo čez štiri leta gostile Azerbajdžan, Belgija, Danska, Madžarska, Irska, Nizozemska, Škotska, Nemčija, Italija, Romunija, Rusija in Španija.

Čeferin je na prireditvi v britanski prestolnici zavrnil navedbe norveške revije Josimar, ki predsedniku Uefe očita neustrezno ravnanje s finančnimi sredstvi Evropske nogometne zveze.

Nogometne zveza Slovenije (NZS) je namreč od Uefe prejela posojilo v vrednosti štiri milijone evrov, norveški mediji pa ji očitajo, da je denar porabila za investicijo v Loterijo Slovenije.

Norvežani prav tako trdijo, da si je NZS poleg štirih milijonov izposodila še tri milijone od ruske banke. Denar naj bi bil namenjen razvoju nogometa, Čeferinu pa očitajo, da ga je porabil za nakup delnic državne loterije. Pri NZS vztrajajo, da nakup delnic ni bil sporen.

Čeferin je novinarjem v Londonu zaupal, da Uefa razpolaga z vsemi dokumenti o domnevno spornem poslu, v katerega sam niti ni bil neposredno vpleten.

''To je še ena šala istega medija. Vse je popolnoma jasno. Uefa ima vse dokumente in mene sploh ni bilo zraven. Pričakoval sem takšne zgodbice od ljudi, ki me niso hoteli na tem položaju,'' je dejal slovenski nogometni funkcionar.

''Kdo pravi, da si Platini zasluži odškodnino?''

Čeferin se je dotaknil tudi govoric, da nekateri člani Uefe lobirajo za zajetno odškodnino nekdanjemu predsedniku Michelu Platiniju, ki je organizacijo vodil devet let. ''O tem sem izvedel včeraj in z upravo se bom sestal v ponedeljek. Zagotavljam vam, da ne bomo naredili ničesar protizakonitega ali neetičnega,'' je odvrnil predsednik Uefe.

Ko so ga  novinarji opozorili na to, da Sepp Blatter ni prejel odškodnine s strani Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je Čeferin odvrnil: ''Kdo pravi, da bi moral Platini prejeti odškodnino? Jaz tega nisem rekel.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.