Šport > Nogomet
6 ogledov

Čeferin ostal brez protikandidata

Čeferin bo najverjetneje 17. februarja postal predsednik NZS. (Foto: Dejan Mijov Žurnal24 main
Na bližnjih volitvah za predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin ne bo imel protikandidata. Tugomir Frajman se je namreč odločil, da ne bo kandidiral za predsednika NZS.
Po pogovorih in sestanku sva prišla do zaključka, da je za nogomet najbolje, da se polarizacija v njem zmanjša.
Tugomir Frajman

Tugomir Frajman, ki se je do izteka roka na začetku februarja sicer prijavil za kandidaturo, je danes svojo odločitev spremenil in se odločil, da ne bo kandidiral. Volitve za predsednika NZS bodo 17. februarja.

"Razcepljenost nogometne zveze na dva pola vsekakor ni koristna. V tem trenutku je bila podpora na moji strani manjša kot na Čeferinovi. Po pogovorih in sestanku sva prišla do zaključka, da je za nogomet najbolje, da se polarizacija v njem zmanjša," je razloge za umik kandidature pojasnil dolgoletni nogometni delavec in podjetnik Frajman, ki ob umiku iz predsedniške tekme še ni vedel, kakšna bo njegova prihodnja vloga v slovenskem nogometu: "Naš sistem, statut in volilni sistem mi ne omogočajo kandidiranja na kakšnem podpredsedniškem mestu, vse druge funkcije v komisijah in nogometnih organih pa so odvisne od novega izvršnega odbora."

NZS je prejšnji teden objavila, da sta se v roku prijavila dva kandidata. Že 31. januarja je kandidaturo razkril znani odvetnik Aleksander Čeferin, tik pred iztekom roka 3. februarja pa nato še Frajman. Medtem ko ima Čeferin podporo šestih medobčinskih nogometnih zvez (poleg Ljubljane še Ptuja, Nove Gorice, Kopra, Lendave in Gorenjske) ter združenja nogometnih sodnikov, je Frajmana podprla le MNZ Murska Sobota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.