Šport > Nogomet
35 ogledov

Čeferin s podporo dveh močnih zvez

sport 17.02.11, Aleksander Ceferin, novi predsednik nzs, Ales Zavrl, volitve nov Anže Petkovšek
Prvemu možu Nogometne zveze Slovenije v boju za mesto predsednika Uefe kaže vse bolje.

Prvi mož Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je po podpori francoske nogometne zveze za predsednika Evropske nogometne zveze dobil še glas od Turčije. Čeferin se je v zadnjih dneh mudil v Turčiji, kjer si je ogledal prijateljsko tekmo in se sestal s predsednikom turške zveze Yildirimom Demirörenom.

"Čeferin si je ogledal prijateljsko tekmo med Turčijo in Rusijo v Antalyi, v okviru srečanja pa se je sestal s predsednikom turške zveze Yildirimom Demirörenom, podpredsednikom Servetom Yardimcijem in generalnim sekretarjem Kadirjem Kardasom. Turška zveza je podporo Čeferinu izrazila skupaj z ostalimi nacionalnimi zvezami iz regije, ki so skupaj optimistični, da ima predsednik slovenske nogometne zveze dobre možnosti za zmago na volitvah, ki bodo 14. septembra," so sporočili iz NZS.

Danes je Čeferina podprla tudi Francija, pred tem pa v zadnjih tednih še Ciprčani, Madžari in Irci. "FFF ocenjuje, da kandidatura gospoda Čeferina pomeni željo po solidarnosti med zvezami. Program je nadaljevanje politike, ki jo je Uefa vodila v zadnjih letih," pravijo pri fancoski zvezi in dodajajo, da je "Slovenec priložnost za ojačanje razvojne strategije, inovativnosti in akcije za dobro interesov evropskega nogometa, zveze in njenih klubov," še menijo Francozi.

Glas bo oddalo 55 držav

Volitve za predsednika Uefe bodo 14. septembra, poleg Čeferina se za položaj potegujeta še Nizozemec Michael van Praag in Španec Angel Maria Villar

Na volitvah bo glasovalo 55 članic Uefe, vsaka ima po en glas. Novoizvoljeni predsednik bo nasledil Michela Platinija, ki so ga "odstavili" zaradi prejema spornega plačila od Seppa Blatterja, "padlega" predsednika Fife.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.