Šport > Nogomet
10 ogledov

Čeferin: "Selektor znan do konca leta"

 čeferin zavrl Saša Despot
Nogometna zveza Slovenije je na Brdu pri Kranju pripravila tradicionalni prednovoletni sprejem, na katerem so se spomnili tudi dogodkov iz leta 2012. To je bilo za NZS precej pestro, v zadnjem času še najbolj odmevata prekinitev pogodbe s selektorjem članske reprezentance Slavišo Stojanovićem in iskanje njegovega naslednika.

Slednji je zaenkrat še neznanka, znano pa je, da se Nogometna zveza Slovenije pogovarja z nekdanjim selektorjem Srečkom Katancem"Če ste mislili, da bom danes povedal, kdo bo novi selektor, ste se zmotili, saj še sam ne vem," je svoj govor na prireditvi začel predsednik NZS Aleksander Čeferin in o "selektorski" želji dodal:

"To, kar si želim, je jasno. Ponudbo smo dali konkretno z imenom in priimkom. NZS si želi, da sprejme ta izziv. Odločitev je pa njegova in ne naša," je na Brdu pri Kranju, kjer se je zbrala slovenska nogometna "smetana", povedal Čeferin.

"Sam sem prejšnji teden, ko so mediji začeli pisati o Srečku Katancu, ki jim je sam povedal, da se je on z mano pogovarjal, z njim govoril po telefonu in mu rekel, da bi bilo dobro, da se čim prej odloči. Katanec je povedal, da potrebuje določen rok. Glede na to, da ne vem, ali si to želi ali ne, bom iz korektnosti zamolčal do kdaj. Lahko pa rečem, da je cilj NZS dobiti selektorja, ali Katanca ali nekoga drugega, še letos. Namreč, mi imamo 6. februarja tekmo proti Bosni in Hercegovini, novi selektor pa mora do srede januarja vpoklicati reprezentante. To pomeni, da nas še kako priganja čas," je še pojasnil Čeferin.

Pa bodo kandidata za selektorja morebiti čakali dlje kot do konca leta? "Ne, za določitev je dogovorjeno prej," je še povedal prvi mož NZS.

Maribor in mladi upi zasenčili člane

Leta 2012 se sicer pri krovni slovenski nogometni zvezi v letu 2012 ne bodo spominjali po uspehih članske vrste. Ta je ne le neuspešno začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2014, po prvih štirih tekmah je s tremi točkami na predzadnjem mestu skupine E, v kateri so še Švica, Norveška, Albanija, Islandija in Ciper, temveč v slovenski javnosti ni požela odobravanja glede same igre.

Kako bo pod novim selektorjem, bo pokazal čas, prve vtise pa bo moč strniti že v začetku februarja, ko bo slovenska vrsta v Kopru na prijateljski tekmi gostila reprezentanco BiH. V lepšem spominu bodo ostali uspehi slovenskih klubov v Evropi, v prvi vrsti v domači konkurenci dominantnega Maribora, ki je igral v skupinskem delu Evropske lige.

Tu so tudi uspešno izpeljani turnirji mlajših selekcij, na čelu z evropskim prvenstvom do 17 let, spodbudni nastopi izbrane vrste do 21 let v kvalifikacijah za EP, ki se ji je za malo izmuznil zaključni turnir, pa nova uvrstitev na EP reprezentance v dvoranskem nogometu, ki se ji je za las izmuznil tudi nastop na SP, odmevne predstave slovenskih sodnikov na mednarodni sceni (priznanja NZS so danes dobili Damir Skomina, Primož Arhar, Matej Žunič, Slavko Vinčić in Matej Jug), ter drugi uspehi in projekti.

So se pa na prireditvi NZS spomnili tudi nedavno preminule slovenske nogometne legende, tudi nekdanjega predsednika NZS, Branka Elsnerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.