Šport > Nogomet
17 ogledov

Čeferin tudi uradno kandidat

Čeferin bo najverjetneje 17. februarja postal predsednik NZS. (Foto: Dejan Mijov Žurnal24 main
Aleksander Čeferin je prvi kandidat za predsednika Nogometne zveze Slovenije. Volitve novega predsednika nogometne zveze bodo 17. februarja.

Združenje nogometnih sodnikov Slovenije in šest medobčinskih nogometnih zvez je danes pri volilni komisiji Nogometne zveze Slovenije vložilo kandidaturo Aleksandra Čeferina za predsednika krovne nacionalne nogometne organizacije v naslednjem mandatu. Čeferin je že privolil v kandidaturo.

Skupno kandidaturo je na predlog Medobčinske nogometne zveze Ljubljana vložilo šest medobčinskih nogometnih zvez (poleg Ljubljane še Ptuj, Nova Gorica, Koper, Lendava in Gorenjska) ter združenje nogometnih sodnikov. Podporo Čeferinovi kandidaturi sta napovedala tudi Medobčinska nogometna zveza Celje in Združenje nogometnih trenerjev Slovenije.

Program je obvezna priloga vsaki kandidaturi. Program sem oddal predlagateljem, ki so ga posredovali NZS. Predvsem se mi zdi pomembno, da zmanjšamo razkorak med reprezentanco in nogometnimi klubi, kajti nogometni klubi so pri nas v dokaj nezavidljivi situaciji. Prva in druga nogometna liga ne funkcionirata tako, kot bi morali, in mislim, da imamo tukaj še veliko odprtega prostora.
Aleksander Čeferin
"Na predlog Medobčinske nogometne zveze Ljubljana smo se člani nogometne zveze odločili, da vložimo skupno kandidaturo, s katero za predsednika Nogometne zveze Slovenije v naslednjem mandatu predlagamo Aleksandra Čeferina, odvetnika iz Grosuplja. Veseli nas, da je Čeferin pristal na kandidaturo, prav tako pa smo izredno zadovoljni, da je že v tej fazi volitev doseženo široko soglasje članov NZS. To v prvi vrsti dokazuje veliko enotnost znotraj nogometne družine," je predsednik MNZ Ljubljana Stane Oražem zapisal v izjavi za javnost.

"Zadovoljen sem in mi je v veliko čast, da me je predlagalo toliko medobčinskih nogometnih zvez in da so me podprli nogometni sodniki in trenerji. Vesel sem, da je nogometni svet v Sloveniji enoten. Vsekakor pa takšna močna podpora iz vse Slovenije pomeni veliko obveznost. Veseli me, še zlasti, ker Slovenija dostikrat podlega neki umetni razdelitvi, v tem primeru pa so me podprle medobčinske nogometne zveze iz vse Slovenije ne glede na kraj. Mislim pa, da tudi Mariborčani in Sobočani niso izrecno proti meni; vsaj mislim, da jim nisem dal nekega povoda za to. Tako, da upam na še bolj enotno podporo. Sicer pa počakajmo na volitve 17. februarja, ko bo znano vse," je povedal Čeferin, ki je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani diplomiral leta 1991 in se še isto leto zaposlil v odvetniški pisarni očeta Petra.

Volitve novega predsednika nogometne zveze bodo 17. februarja. Ivan Simič, ki je bil na mesto predsednika NZS izvoljen februarja 2009 in bi njegovo mandatno obdobje moralo trajati do 2013, je 17. novembra lani predčasno odstopil z mesta predsednika. Rok za vložitev kandidatur se izteče 2. februarja, 7. februarja pa bo volilna komisija objavila seznam prispelih kandidatur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.