Šport > Nogomet
29 ogledov

Čeferin: ''UEFA bo ponosna na nas''

Aleksander čeferin nzs Anže Petkovšek
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je za UEFA.com razkril svoja pričakovanja na prihajajočem evropskem prvenstvu U-17, ki bo potekalo v Sloveniji. Čeferin je spregovoril o pripravah na prvenstvo in možnostih slovenske reprezentance, da doseže dober rezultat.

Kako potekajo priprave na turnir?
Zelo sem zadovoljen. Tehnično osebje je svojo nalogo opravilo odlično in mislim, da bo prvenstvo potekalo gladko in tako, kot tudi mora.

Kaj pa infrastruktura? Vsi štirje stadioni, nastanitev, kako kaže na tem področju?
Vse bo pripravljeno, kot je bilo načrtovano. Zavedamo se, da sta dva stadiona manjša in nista na isti ravni kot tista v Mariboru in Ljubljani, toda igrata pomembno vlogo v lokalnem območju. Prepričan sem, da bo v Domžalah in Lendavi več gledalcev kot v Mariboru in Ljubljani.

Ali pričakujete veliko gledalcev, glede na to, da gre za prvi turnir takšnega ranga v Sloveniji?
Vprašanje je, kaj prinese dober obisk na takšnem turnirju. Prepričan sem, da bomo storili vse, da privabimo čim več gledalcev. Nekaj vstopnic bomo podelili zastonj, predvsem otrokom in mladim igralcem. Zadovoljni bomo, če bo prišlp veliko otrok, mladostnikov in družin. Seveda je odvisno tudi od rezultatov slovenske reprezentance, ali se bodo uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Kaj točno organizacija takšnega turnirja pomeni za slovenski nogomet?
Za našo zvezo pomeni, da moramo dati vse od sebe, saj je to test, če želimo v prihodnosti gostiti prvenstva za starejše generacije. Nemogoče je, da bi gostili Euro, vendar verjamem, da bi lahko gostili prvenstvo do 21 let. Predstavniki UEFE bodo zagotovo ponosni na nas.

Kaj pa napredek mladih nogometašev v Sloveniji?
Mislim, da na mladinski ravni delamo zelo dobro, saj imamo kakovostno in profesionalno osebje. Naše državno prvenstvo ni na najvišji ravni, ker ni denarja za investicije, kot v drugih evropskih ligah. Mladi igralci lahko zelo zgodaj napredujejo v najvišjo ligo. Zaradi tega verjamem, da je Slovenija dobra za razvoj mladih igralcev. Obenem vsem polagam na srce, naj ne hodijo v tujino, preden dopolnijo 18 let, oziroma počakajo še nekoliko dlje.

Kakšna so pričakovanja za vašo ekipo?
Vedno sem optimističen. Mnogi pravijo, da sem celo preveč optimističen. Pričakujem, da se bomo prebili čez prvi krog tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.