Šport > Nogomet
42 ogledov

Maribor se je izvlekel v Krškem

Krško - Maribor Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:1 (1:1). Odločilni gol je padel v sodnikovem dodatku drugega polčasa. Enako se je zgodilo v Celju, kjer so domači z enakim izidom slavili proti Domžalam.

Čeprav so se Krčani dobro kosali s favoriziranimi Mariborčani, so na koncu morali priznati premoč tekmecu. Ti so na težkem, razmočenem igrišču do treh točk prišli v izdihljajih tekme, ko je zadel Marwan Kabha. Mariborčani so prišli do pete zmage v sezoni, s katero so se vsaj začasno prebili na sam vrh lestvice. Krčani po četrtem porazu ostajajo osmi.

Mariborčani so večino prvega polčasa prevladovali, posebej v prvih 35 minutah in si takrat priigrali nekaj priložnosti in tudi vodstvo. Zanj je poskrbel Dare Vršič, ki je v 12. minuti unovčil podajo Erika Janže. Vršič je sprožil tudi v 34. minuti od daleč, a bil malce premalo natančen. Gostitelji so prvi strel proti vratom poslali v 18. minuti, poskus Tima Čeha pa je Jasmin Handanović ukrotil. Zato pa je kapituliral v 36. minuti, ko ga je daleč z leve strani presenetil Klemen Šturm, ki je poslal visoko žogo v kazenski prostor, ta je preletela mariborskega vratarja in končala v mreži.

V drugem polčasu je najprej, v 55. minuti, zagrozil rezervist domačih Rok Baskera, po strelu malce izven kazenskega prostora se je izkazal Handanović. Krčani so bili v drugem polčasu enakovreden tekmec gostom, znova so bili nevarni v 84. minuti, ko je do strela prišel Filip Dangubić, mariborski vratar pa je dobro posredoval. Pred tem so imeli nekaj (pol)priložnosti tudi gosti, v 76. in 81. minuti so poskušali Sintayehu Sallaich, Kabha in Luka Zahović, a brez uspeha.

Ko je že kazalo, da bodo Krčani izvlekli točko, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka za zmago zadel Kabha, ko je s približno 20 metrov močno sprožil, žoga se je pred Markom Zalokarjem odbila in mimo njega zletela v mrežo. Na drugi strani je Handanović malce pozneje moral posredovati po poskusu Davida Bučarja.

Bivši Domžalčan za zmago Celjanov

Kljub temu, da so Celjani pogrešali kaznovana Daliborja Volaša in trenerja Roberta Pevnika, so gostitelji obračuna z Domžalami prišli do četrte zmage v prvenstvu in druge zaporedne. Do nje so prišli v sodniškem dodatku po napaki gostujoče obrambe in se gostom, ki jih vodi nekdanji celjski strateg Simon Rožman, na lestvici približali na vsega točko.

Celjani so bili večino prvega polčasa boljši in konkretnejši tekmec, najnevarnejši v celjski vrsti pa je bil Irfan Hadžić, ki je dosegel edini zadetek v tem delu igre, a tudi zapravil nekaj lepih priložnosti. Prvo že v osmi minuti, ko je žogo z glavo poslal mimo desne vratnice. Zadetek je dosegel v 25. minuti, ko je z lepim strelom z glavo unovčil podajo Janeza Piška z desne strani.

Štiri minute zatem je imel Hadžić novo izvrstno priložnost, ko je bil sam pred Adnanom Golubovićem, a reagiral nerodno in žogo povsem zgrešil. Domžalčani so nase še najbolj opozorili v 24. minuti, ko je Elvis Bratanović iz bližine z glavo za malo zgrešil cilj.

Nekdanji celjski strateg, zdaj pa strokovni šef Domžal, je ob polčasu opravil kar dve menjavi, v igro sta prišla Zeni Husmani in Jan Repas, že v 47. minuti pa so gosti prišli do dotlej svoje najlepše priložnosti, a je po protinapadu, v katerega sta bila vpletena tudi oba rezervista, Bratanović žogo poslal le malo čez gol. Sledilo je obdobje igre brez pravih priložnosti na eni in drugi strani. Tega je prekinil Gaber Dobrovoljc v 74. minuti, ko je po podaji Slobodana Vuka z leve strani kazenskega prostora v drugem poskusu iz bližine premagal Matjaža Rozmana za 1:1.

Štiri minute pozneje je Vuk streljal z levega roba kazenskega prostora, po odličnem strelu pa se je izkazal Rozman. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli z neodločenim izidom, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka do žoge v domžalskem kazenskem prostoru prišel nekdanji član Domžal Matej Podlogar in malce z desne strani z diagonalnim strelom priigral zmago Celju.

Radomljani do četrte točke

Radomljani so v krstni prvoligaški sezoni (2014/15) potrebovali deset krogov za prvo zmago, tudi tokrat so temu zelo blizu, saj jim na deveti tekmi te sezone ni uspelo priti do zmage, pa čeprav so dvakrat vodili. Rudar se je dvakrat znašel v zaostanku, a se dvakrat vrnil, točko mu je priigral Dominik Glavina v 82. minuti.

S tem je nekoliko razveselil tudi Damjana Trifkovića, ki je odigral že 199. prvoligaško tekmo v Rudarjevem dresu. S tem se je na vrhu lestvice po številu nastopov za knape izenačil z že pokojnim Željkom Spasojevićem. Radomlje s štirimi točkami ostajajo na dnu lestvice, Rudar pa z enajstimi na sedmem mestu.

Prvi polčas v Domžalah ni navdušil. Gledalci so sicer videli nekaj strelov na obeh straneh, a po večini so bili to nenevarni poskusi. Enega nevarnejših je v 12. minuti sprožil Rudarjev Jean Claude Billong, ki je zgrešil s strelom z glavo, malce pozneje je Aljaž Ivačič obranil zaporedna poskusa Nikole Tolimirja in Glavine, domači pa so bili najnevarnejši v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Luka Gajič, Matej Radan pa je dobro posredoval.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi polčas pa so v 53. minuti domači povedli, potem ko je Igor Barukčić natančno meril z bele točke. Enajstmetrovko je zakrivil Billong. Toda vodstvo Radomelj ni dolgo zdržalo. V 59. minuti je po prostem strelu Bojana Vručine z glavo iz bližine zadel Darko Zec. V 63. minuti so imeli domači izvrstno priložnost za novo vodstvo, Domen Jugovar je povsem neoviran prišel do strela dobrih deset metrov od velenjskega gola, toda Radan je še enkrat odlično posredoval.

V 72. minuti pa so se gostitelji vendarle znova veselili. Luka Cerar je prodrl po levi strani, podal do Kristijana Šipka, ta je najprej poskusil z nogo, a je Radan žogo odbil, toda le na glavo Šipku, ki je nato žogo spravil v mrežo za 2:1. Deset minut pozneje pa so Velenjčani spet izenačili, obramba je pozabila na Glavino, ki je z glavo iz bližine zadel za 2:2. V 87. minuti je poskusil še Vručina z glavo, toda žogo poslal mimo vrat, tako kot Mate Eterović v 89. minuti, ko je za malo zgrešil s prostega strela.

Prva liga TS, 9. kolo:

Celje : Domžale  2:1 (1:0)
Hadžić 25., Podlogar 92.; Dobrovoljc 74.

Kalcer Radomlje : Rudar Velenje  2:2 (0:0)
Barukčić 54., Šipek 72.; Zec 59., Glavina 82.

Krško : Maribor  2:1 (1:1)
Šturm 34.; Vršič 12., Kabha 91.

Nedelja:
Aluminij - Olimpija

Sreda:
Gorica - Luka Koper

Lestvica:
1. Maribor  17
2. Olimpija  16 (-1)
3. Gorica  15 (-1)
4. Luka Koper  15 (-1)
5. Domžale  14
6. Celje  13
7. Rudar  11
8. Krško  9
9. Aluminij  7 (-1)
10. Kalcer Radomlje  4

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.