Šport > Nogomet
23 ogledov

Celjani pogasili vroče zmaje

Oblak je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Nogometaši HiT Gorice so z zmago v predzadnjem kolu Prve lige z 2:0 proti Nafti naredili velik korak k uvrstitvi v Evropsko ligo. Olimpija je z 1:0 klonila v Celju. Nov poraz Kopra.

Čeprav je Koper že postal prvak Prve lige in Maribora nihče več ne more prehiteti na drugem mestu, bo letošnje prvenstvo napeto in zanimivo do konca. Pred zadnjim kolom namreč še vedno niso znani vsi potniki v Evropo. Prav tako pa še vedno ni jasno, kdo bo neposredno izpadel iz Prve lige in kdo se bo podal v dodatne kvalifikacije.

Z zmago v predzadnjem kolu so velik korak k tretjemu mestu in vstopu v kvalifikacije za Evropsko ligo naredili nogometaši HiT Gorice. Čeprav imajo "kockarji“ velike finančne težave, so v zadnjem času nanizali serijo odličnih rezultatov, ki so jih ponesli do tretjega mesta. Največ zaslug pripada zimzelenemu Milanu Ostercu, ki je tudi tokrat prispeval zadetek za zmago s 3:1 proti Nafti. Lendavčani so si s porazom nekoliko zmanjšali možnosti za Evropo, a ob ugodnem razpletu v zadnjem kolu bi tudi oni lahko naslednjo sezono Slovenijo zastopali v Evropski ligi. Ob Goričanih so pred zadnjim dejanjem letošnjega prvenstva najbližje Evropi še Celjani in igralci Olimpije, ki sta se tokrat pomerila v medsebojnem obračunu. Z 1:0 so ga dobili igralci CM Celja kljub temu, da so večino srečanja imeli pobudo zmaji. Ljubljančani bi se z zmago praktično že zagotovili nastopanje v Evropi tako pa bodo morali v zadnjem kolu nujno zmagati, če želijo drugo leto na novem stadionu v Stožicah igrati tudi evropske tekme. Za Olimpijo je bil to prvi poraz po 31. marcu. Ob Gorici, Nafti, Celju in Olimpiji pa imajo lepe možnosti za preboj v Evropsko ligo tudi Velenjčani, ki so tokrat v Ljubljani z 1:0 premagali Interblock. Slednji tudi po odhodu Borivoja Lučića očitno ne najdejo poti iz krize.

Prav nič ni rešenega niti v boju za obstanek. Ob predzadnjem Interblocku so tokrat klonili tudi igralci zadnje Drave. Od obubožanih Ptujčanov so bili z 1:0 boljši Mariborčani, tako da razlika med Dravo in Interblockom še naprej ostaja tri točke. V povsem nepomembnem srečanju med prvaki iz Kopra in Domžalami so slednji na igrišču v Dekanih slavili s 3:1 in tako vsaj deloma zacelili rane po porazu v finalu pokala proti Mariboru.

Lestvica:
1. L. Koper 70 točk
2. Maribor 59
3. Hit Gorica 52
4. Olimpija 50 (-2)
5. CM Celje 50
6. Nafta 49
7. Rudar Velenje 49
8. Domžale 44
9. Interblock 33
10. Labod Drava 30

Prva liga, 35. kolo:

HiT Gorica : Nafta 3:1 (1:0)
Osterc (45), Cvijanovič (65, 90); Horvat (72)

Interblock : Rudar 0:1 (0:0)
Mahmutović (91)

Labod Drava : Maribor 0:1 (0:0)
Mezga (82)

CM Celje : Olimpija 1:0 (0:0)
Duspara (72)

Luka Koper : Domžale 1:3 (0:2)
Vršič (80); Perme (18, 51), Šturm (44)

Prva liga, pari 36. kola:

Maribor – Interblock
Rudar Velenje – HiT Gorica
Domžale – CM Celje
Nafta – Luka Koper
Olimpija – Labod Drava

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.