Šport > Nogomet
1 ogledov

Celjani pokorili Domžalčane

Celjani so se veselili visoke zmage v Domžalah. (Foto: Aleš Fevžer) Žurnal24 main
Nogometaši Nafte so v Lendavi malce presenetljivo ugnali vodilne Koprčane, Olimpija pa je premagala obubožano Dravo. Zdesetkani rudarji niso bili kos Goričanom, Celjani so razbili Domžale.

Celjani, ki so v zadnjih štirih krogih nabrali le tri točke, so na zadnji tekmi 18. kola v Domžalah po zaslugi drugega polčasa prišli do sedme zmage v prvenstvu in se točkovno izenačili s četrtim Mariborom. Domžalčani so sicer prvi zadeli, a nato v drugem polčasu popustili, ostali tudi brez vratarja Vidmarja (rdeči karton zaradi prekrška v kazenskem prostoru), kar so znali Celjani še kako izkoristiti.

Zdesetkani Velenjčani so bili kos Novogoričanom le v prvem polčasu. V drugem pa je izkušena goriška vrsta hitro prišla do neulovljivega vodstva in se veselila tretje zaporedne zmage. Domači knapi so igrišče tretjič zapovrstjo zapuščali sklonjenih glav. Rudar je še vedno drugi s šestimi točkami zaostanka za Koprom, a ima le še dve pred Olimpijo, Gorica pa je vse bližje mestom, ki zagotavljajo obstanek v ligi.

Vodilni Koper je izgubil na gostovanju pri osmouvrščeni Nafti.  Po hudi napaki Kristjana Polovanca se je v 28. minuti  Dalibor Volaš sam znašel pred Admirjem Suhonjićem in z 12 metrov zanesljivo zadel levi spodnji kot za 1:0. Sledile so zamujene priložnosti Volaša, a tudi tokrat nerazpoloženega Mirana Pavlina in Amirja Karića.

Prva liga, lestvica:

1. Koper 35
2. Rudar 29
3. Olimpija 27
4. Maribor 26 (-1)
5. Celje 26 (-1)
6. Domžale 23 (-1)
7. Nafta 22
8. Interblock 21(-1)
9. Gorica 20
10. Drava 17

Nafta je vodstvo povišala v 67. minuti. Estonski reprezentant Konstantin Vasiljev, znan po močnem strelu, je izvedel prosti strel z več kot 30 metrov, žoga pa je na spolzki travi presenetila vratarja gostov, ki jo je odbil v lastno mrežo. V naslednji, najlepši akciji tekme je Buzeti po prodoru podal v sredino, kjer je bil Čeh in iz bližine z glavo zadel mrežo gostov. Tri minute pred koncem je Saša Božičič izkoristil nepazljivost domače obrambe, se sam znašel pred Murkom in zabil častni zadetek za goste, ki niso upravičili vodilnega položaja na lestvici.

Olimpija je z 3:0 ugnala stavkajočo Dravo. Ptujčani so nastopili s popolnoma pomlajeno in tudi anonimno zasedbo pod vodstvom Draga Preloga in Tomislava Grbavca. Njihova obrambna postavitev je bila kar trd oreh za Olimpijo, ki je zapravila številne priložnosti, in sicer prek Roka Roja, Sebastjana Cimerotiča in Ivana Filipovića. Srečanje je bilo nato odločeno v razmaku dveh minut, ko je bil dvakrat uspešen Da Silva. Najprej je zadel iz bližine po podaji iz kota, nato pa sta s Cimerotičem izigrala gostujočo obrambo, Brazilec pa je iz težkega položaja žogo le spravil v mrežo.

Prva liga, pari 18. kola:

Nafta Lendava : Luka Koper 3:1 (1:0)
Volaš (28), Vassiljev (66), Čeh (80); Božičič (87)

Olimpija : Labod Drava 3:0 (0:0)
Da Silva (57, 59)

Rudar Velenje : Hit Gorica 0:3 (0:1)
Cvijanovič (41), Kršič (58), Osterc (87)

Nedelja, ob 13.00
Domžale : CM Celje 1:5
Juninho (29); Anđelković (29), Dvorančič (63), Lovrečič (76), Bezjak (80)

Preloženo zaradi bolezni:
Maribor - Interblock

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.