Šport > Nogomet
63 ogledov

Celjani porazili slovito Valencio

Alberto Tino Costa
1/43
Žurnal24 main
Nogometaši CM Celja so na pripravljalni tekmi na Areni Petrol premagali slovito špansko Valencio z 2:1. Za domače sta zadela Močič in Brezič, tolažilni zadetek za goste pa je prispeval Vicente. Galerija!

Celjani so pogumno krenili v boj z veliko bolj zvenečim nasprotnikom, špansko Valencio. Že na samem začetku tekme so pokazali, da nasprotnika ne bodo spoštovali in tako so si v prvem polčasu ustvarili kar nekaj lepih priložnosti. Prvo je imel Gorazd Zajc v 18. minuti, ko se je iz oči v oči znašel pred vratarjem Cesarjem Sanchezom. A mladi Štajerec ni meril natančno. Zato pa je njegovo napako 20 minut kasneje popravil Marijo Močič, ki je v samostojnem prodoru osmešil obrambo Valencie in povedel Celjane v vodstvo, ki ga je tik pred koncem prvega polčasa z mojstrskim lobom potrdil Danijel Brezič.

V drugem polčasu je prišlo do nekaj menjav na obeh straneh. Te so prinesle bolj ofenzivno igro netopirjev in padec v igri celjskih grofov. A Valencii kaj več kot priti do znižanja zaostanka ni uspelo. Tolažilni zadetek gostov je v 65. minuti zabil Vicente Rodriguez.

Izjavi po tekmi:

Unai Emery, trener Valencie: ''To je za nas v prvi vrsti pripravljalna tekma, Celje se je izkazalo za veliko boljšega nasprotnika, v prvem polčasu so pokazali veliko premoč. Res pa je, da smo mi šele sredi priprav in da je to za nas šele začetek.''

 

Marijo Močič, nogometaš Celja: ''To je velik gol, še posebej proti tako velikemu klubu. Zelo sem vesel, da smo premagali takšnega velikana. Po pravici povedano se gola sploh ne spominjam točno. Ko prespim, bomo tekmo analizirali in občutki bodo še boljši.''

 

Celje, pripravljalna tekma:

CM Celje : Valencia 2:1
Močič (37), Brezič (45); Vicente (65)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.