Šport > Nogomet
19 ogledov

Celjani prekinili serijo Radomelj

Celje Danijel Miškić Prva liga TS Twitter PrvaLigaSi
Nogometaši Luke Kopra so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (0:0). Celjani so bili doma boljši od Radomelj z 1:0 (1:0).

Nogometaši Luke Koper so zabeležili jubilejno deseto zmago v Prvi ligi Telekom Slovenija. Pred domačimi gledalci so z najnižjo možno zmago premagali Domžale in tako prekinili niz neuspehov proti tej ekipi. Izgubili so namreč oba medsebojna obračuna v tej sezoni, zadnjo zmago proti Domžalam pa so zabeležili novembra 2013.

Domžalčani so po šestem porazu povečali zaostanek za vodilnim Mariborom na pet točk - na drugem mestu je s točko več še Celje, Koprčanom, ki so se povzpeli na šesto mesto, pa se bodo lahko oddolžili še trikrat v tej sezoni. Aprila se bosta ekipi pomerili v polfinalu pokala, nato pa sledi še obračun v Športnem parku ob Kamniški Bistrici.

S končnim rezultatom so lahko Koprčani več kot zadovoljni, saj so bili Domžalčani nevarnejši tekmec, imeli nekaj zrelih priložnosti, edini zadetek pa je padel iz strogo dosojene enajstmetrovke. 35-letni mariborski sodnik Slavko Vinčič je namreč dvoboj Dejana Trajkovskega in Dejana Peshevskega na vrhu kazenskega prostora ocenil za najstrožjo kazen, zanesljivi izvajalec z bele točke pa je bil Damir Hadžić.

Pred tem so bile Domžale tiste, ki so bile bližje zadetku. Veljko Simić je na koncu prvega dela in začetku drugega zapravil najlepši priložnosti. V obeh primerih je bil praktično sam pred vratarjem Vasjo Simčičem; prvič je Simčič ubranil njegov strel s približno sedmih metrov, drugič pa je Simić predolgo okleval, tako da Simčič ni imel tako težkega dela. V 59. minuti je imel zrelo priložnost tudi Benjamin Morel, vendar je Mate Palčič v zadnjem trenutku z dobrim posredovanjem preprečil najhujše.

Luko Koper bo v naslednjem krogu (22. 3.) gostovala pri Krki, Domžale pa v Športnem parku čaka derbi kroga z Mariborom.

Celje s 14. zmago prehitel Domžale

Nogometaši Celja so na gostovanju pri zadnjeuvrščenih Radomljah zabeležili pričakovano in zasluženo zmago, 14. v sezoni, s katero so vsaj začasno na drugem mestu prehiteli Domžale. Večji del tekme so bili boljši tekmec, poleg gola so zadeli še štiri vratnice.

Celjani, ki so prejšnji teden prekinili serijo zmag, med tednom pa z zmago v Kopru domnevno začeli novo, so v tekmo vstopili napadalno. Dejstvo, da so Radomljani v zadnjih dveh tekmah osvojili štiri točke, pri tem pa niso prejeli gola, jih ni motilo, da z vsemi razpoložljivimi močmi napadejo njihov gol. Že v prvi polovici tekme, so imeli pet kotov in tudi pet strelov na domača vrata, od tega dva v okvir vrat. Strel Marka Krajcerja je domača obramba odbila v kot, Sunny Omoregie pa je po lepi samostojni akciji zadel okvir vrat.

Po uvodni ofenzivi gostov je domačim uspelo nekoliko umiriti njihove napade, čeprav so bili Celjani še vedno več pri žogi in so še nekajkrat poskušali premagati domačega vratarja. Na drugi strani so domači prvi strel v okvir vrat sprožili v 39. minuti, ko je po protinapadu streljal Dušan Stoiljković, toda Matic Kotnik je žogo odbil v kot. Ko je bilo že videti, da v prvem delu ne bo golov, je Celjane v vodstvo popeljal Danijel Miškić, ki je izkoristil odlično podajo Benjamina Verbiča.

V drugem delu so Radomljani pokazali več želje po golu, Stoiljković bi lahko dvakrat bolj ogrozil domača vrata, svoje priložnosti pa so imeli tudi gosti. V 80. minuti so v eni akciji kar dvakrat zadeli vratnico, po akciji Verbiča je najprej Ivan Lendrić zadel levo, po zmedi v kazenskem prostoru pa v nadaljevanju akcije Gregor Bajde še desno. S tem pa strelov v okvir vrat gostov še ni bilo konec, v 89. minuti je prečko stresel še Verbič. Pred in po tem so imeli nekaj priložnosti tudi domači, ki so od 87. minuti igrali z igralcem manj, zaradi drugega rumenega kartona je moral predčasno pod prho Denis Lidjan, vendar se izid ni spremenil.

Celjani bodo v 25. krogu gostili Olimpijo, Radomlje bodo gostovale v Zavrču.

Prva Liga TS, 24. krog:

Radomlje : Celje 0:1 (0:1)
Miškić (42)

Luka Koper : Domžale 1:0 (0:0)
Hadžić (67/11m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.