Šport > Nogomet
64 ogledov

Celjani v Halozah do točk odrešitve

NK Zavrč NK Celje NK Celje
Nogometaši Celja so v Zavrču prišli do najbrž že odrešilnih točk v boju za obstanek, Haložani pa bodo imeli še nekaj dela pri ohranitvi prvoligaškega statusa.

Celjani v letošnji sezoni proti Zavrču še niso izgubili, do tokratnega obračuna so dvakrat zmagali, enkrat igrali neodločeno, po zadnjem obračunu pa je njihov izkupiček še boljši. Že drugič v sezoni so zmagali v Halozah, tako kot na prvem srečanju v Zavrču so zmagali z 1:0. S tem so nadaljevali pozitivno serijo, odkar jih je prevzel Robert Pevnik, še niso izgubili.

Predvsem po zaslugi trdne obrambe, ki tudi tokrat tekmecem ni pustila veliko priložnosti, na drugi strani pa so iz dveh strelov v okvir vrat dosegli gol iz prekinitve, kar je bilo dovolj za tri točke, s katerimi so na prvenstveni razpredelnici z osmega napredovali na peto mesto, pri tem pa prehiteli tudi tokratne tekmece. Če je serija Celjanov pozitivna, pa to ne velja za Zavrč, ki ni zmagal že na šesti zaporedni tekmi, v spomladanskem delu prvenstva pa so zmagali le enkrat.

Nogometna uspavanka

Tokrat so imeli večji del nogometne uspavanke, v kateri priložnosti ni bilo veliko, rahlo terensko premoč, ki pa jim ni pomagala. Poznalo se je, da so igrali brez dveh najbrž najboljših igralcev, Lovra Cveka in Veljka Batrovića, saj pravih idej v napadu niso imeli. V deveti minuti so si priigrali edino priložnost v prvem delu, ko je po podaji Timoteja Dodleka z leve strani Aleks Pihler z glavo meril mimo vrat.

Tudi Celjani, ki bili zelo disciplinirani v obrambi, a so kazali tudi željo po zadetku, si v prvem delu pravih priložnosti niso priigrali, zato pa so bili nevarnejši na začetku drugega dela. Najprej je priložnost zamudil Erico Esteves De Sousa, v 63. minuti pa je bil iz prekinitve uspešnejši Damir Hadžić, ki je po slabem posredovanju vratarja Matije Kovačića žogo potisnil v mrežo.

Pri eni izmed podaj v kazenski prostor je bil neprepričljiv tudi gostujoči vratar Matic Kotnik, ki je žogo boksal, a le do Francesca Tahiraja, slednji je nato poskušal z lobom, a je žoga zletela čez gol.

Nenatančni so bili tudi poskusi gostiteljev od daleč, predvsem je bil pri teh poskusih aktiven Ed Kevin Kokorović, ki pa žogi poti v mrežo ni našel.

Prva liga TS, 33. kolo:

Zavrč - Celje 0:1 (0:0)
Hadžić 63.

Sobota:
Rudar Velenje - Luka Koper
Krka - Krško
Olimpija Ljubljana - Maribor

Nedelja:
Gorica - Domžale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.