Šport > Nogomet
103 ogledov

Celjani v končnici do prve zmage

nogomet Saša Despot
V zadnji tekmi 6. kola so Celjani z 2:1 premagali Zavrč. to je bila prva zmaga za domače v tem prvenstvu in tretji zaporedni poraz za goste.

Celjski nogometaši so v šestem krogu le prišli do zmage. Za prve tri točke v sezoni je v 85. minuti poskrbel rezervist Sunny Omoregie, s katerimi so se "rešili" zadnjega mesta na prvenstveni lestvici. Zavrč je na drugi strani vknjižil tretji poraz po vrsti in ima tako kot Celje pet točk.

Celjani so poizkušali od prve minute zagospodariti na igrišču, vendar so si prva strela pripravili Zavrčani, obakrat je meril Dejan Polić, toda brez uspeha. Domači so prvi in edini strel v prvem polčasu sprožili v 19. minuti. Ivan Firer je žogo poslal mimo leve vratnice. V 25. minuti je za goste streljal še Veljko Batrović, ki pa ni ogrozil celjskega gola.

Igralci iz mesta ob Savinji so veliko podjetneje odprli drugih 45 minut. V 48. minuti je Danijel Miškić lepo zaposlil Firerja, vendar je njegov strel ustavil Pavol Bajza. Dve minuti kasneje je imel lepo priložnost Blaž Vrhovec, ki je meril z glavo po podaji iz prostega strela, še enkrat je bil zanesljiv Bajza. Še dve minuti kasneje je na drugi strani za Zavrč streljal Aleks Pihler, njegov poizkus s kakšnih 20 metrov pa je bil plen Ivana Hosmana.

Igralci obeh ekip se niso ustavljali. V 54. minuti je poizkusil Firer, veselje mu je preprečil Bajza, v 56. minuti na drugi strani Ivan Novoselec, v 59. minuti pa je bil na pravem mestu Hosman, ki je ustavil strel Jureta Matjašiča.

Napadalna igra se je Zavrču obrestovala v 63. minuti. Gosti so izvedli protinapad, Matjašič je videl Polića, ta pa je žogo podal do Pihlerja, ki je premagal Hosmana. Vendar pa veselje Zavrča ni trajalo dolgo. V 66. minuti je izid izenačil Vrhovec, ki je sprožil s kakšnih 20 metrov. Celjani bi hitro lahko dosegli še en gol, nekaj trenutkov po izenačenju se je v priložnosti znašel Sunny, ki pa se sam pred Bajzo ni znašel. Domačini so nadaljevali obleganje gola Zavrča, v 70. minuti sta streljala Sunny in Valon Ahmedi.

Za preobrat je v 85. minuti poskrbel Sunny. Celjski napad je začel Vrhovec, ki je podal na desno stran do Firerja, ta pa je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu nigerijski napadalec.

Prva liga Telekom Slovenije, 6. kolo:

Krško : Krka  0:0

Domžale : Gorica  2:3 (1:1)
Morel 25., Mance 58.; Eleke 6., 56., Širok 87.

Luka Koper : Rudar Velenje  1:1 (0:1)
Palčič 48.; Kašnik 21.

Maribor : Olimpija  0:3 (0:2)
Henty 5., 27., Šporar 90.

Celje : Zavrč  2:1 (0:0)
Vrhovec 66.,Omoregie 85.; Pihler 63.

Lestvica:
1. Gorica  15
2. Olimpija  13
3. Maribor  10
4. Domžale  9
5. Krka  8
    Krško  8
7. Rudar Velenje  5
    Celje  5
9. Zavrč  5
10. Luka Koper  5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.