Šport > Nogomet
142 ogledov

Celjani z remijem sklenili evropsko pot

Celje NK Celje/Twitter
Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo doma igrali neodločeno 1:1 (1:0) z Maccabijem iz Tel Aviva in tako končali letošnje evropsko udejstvovanje.

Izraelci so se uvrstili v skupinski del konferenčne lige, potem ko so prvo tekmo pred domačimi gledalci dobili s 4:1. Tekmece za skupinski del tekmovanja bodo dobili na petkovem žrebu v Monaku.

Izbranci Alberta Riere, ki so pogrešali kaznovanega Klemna Nemaniča in poškodovanega Denisa Popovića, so bili pred povratno tekmo pred misijo nemogoče, vendar so v prvem polčasu pokazali dobro igro, a zapravili preveč priložnosti, kar so Izraelci kaznovali v drugem delu igre in zanesljivo napredovali.

Celjani so zelo odločno odprli tekmo. Po slabih dveh minutah so domači zahtevali enajstmetrovko po padcu Aljoše Matka, ki je skušal priti do lepe podaje Jegorja Pruceva.

Prucev, ki se kaže kot zelo dobra okrepitev, pa je bil v 12. minuti po podaj Luke Bobičanca spet v akciji, preigraval in poigraval se je z obrambo Maccabija, streljal, žoga se je od vratnice odbila do Matka, ki jo je le še pospravil v prazno mrežo.

Malce zatem je poskusil še Bobičanec, vendar neuspešno, tako kot tudi v 20. minuti, ko je spet prišel do strela. Celjani so še naprej grozili, med drugim je Žan Karničnik v 30. minuti na desni strani kazenskega prostora prišel sam pred vratarja gostov, a žogo poslal mimo vrat.

Maccabi pa je bil prvič na tekmi nevaren v 32. minuti, ko je z roba kazenskega prostora vratnico zadel Dor Turgeman. Toda Celjani so še naprej kazali dobro igro, prihajali v kazenski prostor tekmeca, vendar je zatajila zadnja podaja.

Maccabi je drugače, konkretneje začel drugi polčas, tako da je moral Matjaž Rozman takoj posredovati po strelu Erana Zahavija, strelca treh golov na prvi tekmi.

Je pa celjski vratar moral po žogo v mrežo v 49. minuti, ko je v osrčju kazenskega prostora zadel Gavriel Kanichowsky. Le malce zatem je bil blizu zadetku še drugi rezervist. Yonatan Cohen je zadel vratnico.

Izraelci so še nekajkrat grozili Celjanom, Celjani pa so šele v 73. minuti prvič v drugem deli izpeljali nevarno akcijo, vendar je na koncu zgrešil Matko.

V 78. minuti je sam pred Rozmana na drugi strani prišel Ido Shahar, vendar je bil celjski vratar spet na mestu. V 86. minuti pa je Julien Lamy imel izjemno priložnost za domače, a je z desetih metrov zadel prečko.

* Stadion Z'dežele, sodniki: Pignard, Drouet in Coniglio (vsi Francija).
* Strelci: 1:0 Matko (12.), 1:1 Kanichowsky (49.).
* Celje: Rozman, Milić, Vuklišević, Zec, Karničnik, Bobičanec (od 63. Kouter), Vrbanec (od 68. Svetlin), Zabukovnik (od 63. Kvesić), Prucev (od 68. Edmilson), Matko, Mačak (od 58. Lamy).
* Maccabi: Mishpati, Revivo, Saborit, Bitton (od 46. Kanichowsky), Luckassen, Macon, Turgeman (od 46. Cohen), van Overeem, Biton (od 74. Shahar), Milson (od 77. Davidzada), Zahavi (od 90. Abu Farchi).
* Rumeni kartoni: Karničnik; van Overeem, Mishpati, Macon.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.