Šport > Nogomet
16 ogledov

Celje in Mura brez licence za novo sezono

Aleksander čeferin nzs Anže Petkovšek
Vlogo za pridobitev licence za sezono 2013/14 je pravočasno vložilo vseh deset klubov, članov 1. slovenske nogometne lige (SNL) v tej sezoni, osem klubov pa je vložilo tudi vlogo za pridobitev mednarodne licence Uefe; tega nista storili le Mura in Gorica. Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na prvi stopnji zavrnila vlogi Celja in Mure.

Na podlagi pravilnika za licenciranje imata nogometna kluba, ki so jima vlogi za pridobitev licenc zavrnili na prvi stopnji, do 15. maja možnost pritožbe na drugostopenjski organ, na licenčno komisijo za pritožbe. Ta bo o morebitnih vlogah in pritožbah odločala do 31. maja, so sporočili iz NZS.

Licence so tako dobili Aluminij (Športni park Kidričevo, Ljudski vrt Maribor za licenco Uefa), Domžale (Športni park Domžale), Luka Koper (Mestni štadion ŠRC Bonifika), Maribor (Ljudski vrt Maribor), Olimpija (ŠRC Stožice Ljubljana), Rudar Velenje (Mestni štadion ob jezeru Velenje), kranjski Triglav (Športni center Kranj, Športni park Domžale za licenco Uefa) in Gorica (Športni park Nova Gorica). Celje (Arena Petrol Celje) in Mura (Fazanerija Murska Sobota) pa licenc (še) nista dobila.

"Nogometni klub Celje po daljšem obdobju ni imel težav z zadostitvijo finančnih kriterijev licenčne komisije, saj je do vseh akterjev pravočasno poplačal vse finančne obveznosti. Problem s pridobitvijo licence je nastal v povezavi s stečajem gradbene družbe CMC d.d. in se nanaša na severno tribuno stadiona Arena Petrol. Čeprav zdajšnje vodstvo kluba ni imelo nikakršnega vpliva na nastali položaj, bo naredilo vse, da v pritožbenem roku predloži vsa ustrezna dokazila, na podlagi katerih bo klubu izdana licenca za nastopanje v 1. ligi in tekmovanjih Uefa," so zapisali v izjavi za javnosti pri celjskem prvoligašu.

Na odločitev NZS se bodo pritožili tudi v murskosoboškem klubu. Predsednica kluba Nataša Horvat je ob tem dejala: "Pritožba bo vložena in v tem kratkem roku bomo poskušali storiti vse, da stvari dopolnimo in speljemo na pot, ki si jo vsi želimo. Ključen je bil finančni kriterij in zaradi grehov in slabih potez iz preteklosti smo ostali brez licence. Pritožili se bomo. Puške ne bomo vrgli v koruzo in upamo, da bomo pri tem uspešni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.