Šport > Nogomet
9 ogledov

Celje rešuje Mirko Tuš

Mirko Tuš je še vedno najbogatejši Slovenec. Foto: Mediaspeed Žurnal24 main
Najbogatejši Slovenec Mirko Tuš bi lahko prevzel vajeti pri nogometnem klubu Celje, ki je po odhodu Marjana Vengusta ostal brez predsednika. Je ponudba že na mizi?

Odhod Marjana Vengusta s predsedniškega mesta MIK CM Celja je odprl vprašanje njegovega naslednika. Klub, ki velja za vzorčno urejenega, zre v negotovo prihodnost. Za bivšega in kot kaže bodočega direktorja Francija Pliberška je finančni zalogaj prevelik. Zato išče partnerje.

Bo Stojanovič dočakal mecena? © SPS

 
Tuš že prejel povabilo
Najbolj privlačna je različica, ki v glavni vlogi ponuja Mirka Tuša . Po Celju se že dolgo šušlja, da je najbogatejši Slovenec že prejel povabilo za vstop v klub. V podjetju Engrotuš zatrjujejo, da govorice o njihovem vstopu v klub ne držijo. Tuš se je vse do danes otepal možnosti vstopa v svet športa, bolj kot nogomet pa ga privlači kolesarstvo. Po Vengustovem odhodu bi lahko postal zadnja možnost za nemoteno delovanje v prihodnjem obdobju.

Vrata so mu odprta
Vengust, ki je klub vodil kar 15 let, pozdravlja Tušev prihod. "To bi bilo super. Naj pride Mirko Tuš. To bi bila odrešitev. Da nekdo prinese milijon evrov sponzorskega denarja. Sam tega nisem bil sposoben. Z izjemo Tuša tudi ne vidim človeka, ki bi lahko zagotovil tako vsoto," pravi Vengust in dodaja, da je klub vreden toliko, kolikor zanj morebitni kupec ponudi.

 
 

Nepremičnine so le breme. Kaj pa lahko počneš s tribuno in garderobo?

Marjan Vengust

 
Naši viri ponujajo možnost, po kateri bi Engrotuš v klub vstopil z nakupom severne tribune stadiona Arena Petrol . Objekt sicer pomeni veliko breme za klub in je lastniško razpršen. Zahodna in južna tribuna sta last kluba, vzhodna je v lastni občine, severna pa pripada podjetju CMI. Gre za hčerinsko podjetje Vengustovega CMC. Klub torej dolguje svojemu glavnemu sponzorju. "Obstaja dolgoročni dolg NK Celje do CMI. To ni problem nogometnega kluba, pač pa tistega, ki je tribuno zgradil. Klub to ima. Kaj pa lahko počneš s tisto tribuno? Saj je ne moreš nikamor odpeljati," v svojem slogu razloži Vengust, ki v nepremičninski lastnini kluba ne vidi velike prednosti. "Nepremičnine so le breme. Kaj pa lahko počneš s tribuno in garderobo? Moraš ju čistiti ter plačevati vodo in elektriko." Ostaja torej le vprašanje, kdo bo tisti, ki bo plačeval račune.

Arena Petrol bi lahko dočakala nove lastnike. © Žurnal24

 
 

Tuš ga ima

240 milijonov evrov je po lestvici revije Manager za leto 2008 vreden najbogatejši Slovenec Mirko Tuš.

Bivši direktor Pliberšek, ki ga je Vengust oktobra pregnal iz kluba, zatrjuje, da klub bremenijo dolgovi iz preteklosti. Predsednik v odhodu trdi drugače. "Do zdaj smo vse obveznosti poplačali. Imeli smo tudi pregled licenčnega oddelka in pravno, infrastrukturno in finančno klub ni vprašljiv. Se bodo pa pojavile težave zaradi novih pogodb z igralci, na to smo opozorili. Vendar bo to težava za leto 2009. To ni več moja skrb," o tem pravi Vengust. Po oktobrski ločitvi s Pliberškom je Vengust sicer napovedal, da bodo morali vsi nogometaši s klubom podpisati nove pogodbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.