Šport > Nogomet
9 ogledov

Celjski adut za prihodnost

Uroš Korun se je z zadetkom izstrelil v središče pozornosti derbija. Žurnal24 main
V 16. kolu slovenskega nogometnega prvenstva je bil najboljši vezist Celja Uroš Korun, ki se je na srečanju proti Gorici odlikoval z zadetkom in asistenco.
 
 

Naslov je zagotovo še vedno dosegljiv. Za nami ni še niti polovica sezone in verjemite, da bomo naredili vse, da osvojimo prvo mesto.

Uroš Korun

 
Celjani se po porazu v Mariboru vračajo na stare tirnice. Z zmago proti Gorici so zmanjšali zaostanek za vodilnim Mariborom na sedem točk, ponovno pa so se izkazali mladi, med katerimi je tokrat najbolj izstopal 21-letni Uroš Korun . Proti Gorici je dosegel zadetek iz bele točke, pomembno vlogo pa je odigral tudi ob prvem zadetku, ko je prav po njegovi podaji zadel Darijo Biščan . "Zadovoljen sem z dosedanjim potekom sezone in veseli me, da še naprej dihamo za ovratnik Nafti in Mariboru. Proti Gorici smo začeli zelo dobro, vendar pa z drugim polčasom ne morem biti najbolj zadovoljen, saj bi kaj kmalu Gorica celo izenačila," je svoj zadnji nastop za zurnal24.si pokomentiral Korun .


V 16. kolu je bil najboljši Uroš Korun iz Celja. © Sportnet

 
 

Preberite še ...

Igralec 15. kola: Marcos Tavares
Igralec 14. kola: Edin Junuzović
Igralec 13. kola: Dejan Mezga
Igralec 12. kola: Dario Zahora
Igralec 11. kola: Stjepan Caban
Igralec 10. kola: Borut Semler

Korun je eden tistih mladeničev, ki jim Slaviša Stojanovič v letošnji sezoni namenja veliko minutažo. Pod vodstvom nekdanjega domžalskega stratega se je zasidral v začetni enajsterici, navkljub hitremu napredku pa meni, da je zmožen pokazati še precej več. "S svojo formo sem zadovoljen, vendar zmorem še precej več. Veseli me, da mi trener zaupa, " še dodaja Korun , ki tako kot njegov predhodnik pri Celju Robert Koren opravlja vlogo vezista. Po osnovni izobrazbi je defenzivni vezist, vendar pa pod vodstvom Slaviše Stojanoviča v letošnji sezoni igra bližje nasprotnikovim vratom.

Celjani navkljub pretresom v vodstvu kluba nizajo dobre rezultate, Korun pa pravi, da se igralci z odhodi nekaterih pomembnih akterjev ne obremenjujejo preveč. "Mi moramo trenirati in igrati, ostali pa naj opravljajo svoje delo. V kratkem se bodo podpisovale nove pogodbe," še dodaja Korun .


Korun zasluge za svoj napredek pripisuje tudi trenerju Slaviši Stojanoviču. © SPS

 
Uroš Korun je član slovenske reprezentance do 21 let in ta hip eden bolj nadarjenih mladih igralcev v slovenskem nogometnem prvenstvu. Kariero je začel na Vranskem ter se nato preko Žalca kot mlajši deček preselil v Celje . V svoji karieri je delal s številnimi trenerji, najboljši vtis pa je nanj pustil novi strateg Celjanov Slaviša Stojanovič . "Vidi se, da je Stojanovič pravi trener. Ni naključje, da je osvojil dva naslova državnega prvaka. Na treningih trdo in dobro delamo, največji napredek pa je viden na moči, saj smo precej pridobili na kondiciji. Med tekmami nimamo nikakršnih težav s pripravljenostjo, zagotovo pa je v naši igri dosti prostora še za nadaljnji napredek," pravi Korun . Zaostanek za Mariborom znaša sedem točk, vendar pa se v Celju vseeno še niso prenehali spogledovati z naslovom prvaka . "Naslov je zagotovo še vedno dosegljiv. Za nami ni še niti polovica sezone in verjemite, da bomo naredili vse, da osvojimo prvo mesto," je pogovor za zurnal24.si sklenil Korun .

Tri točke smo podelili Brazilcu Juninhu , ki je na srečanju med Domžalami in Koprom dosegel zadetek, s katerim so branilci naslova državnega prvaka prešli v vodstvo, eno pa si je prislužil še en mladenič, in sicer Davor Škerjanc , ki se je izkazal z dobro igro ob remiju Primorja doma proti Mariboru . Na vrhu lestvice je po 16. kolu še vedno Andraž Kirm , ki je prejšnji konec tedna prispeval dve asistenci ob prvi zmagi Domžal po sedmih sušnih kolih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.