Šport > Nogomet
8 ogledov

Cena Mouja? Španci imajo raje Barço kot Real!

Real Madrid : Barcelona Reuters
Madridski športni dnevnik As je dobil rezultate odmevne raziskave, ki je na 20 stadionih po vsej državi pokazala, da je FC Barcelona v tem trenutku bolj priljubljena od Real Madrida (44:37). To je velik precedens v Španiji, saj je Real še pred osmimi leti vodil za 20 odstotnih točk, res pa je tudi, da se je prednost pri zadnji raziskavi leta 2007 stopila na vsega sedem točk. Je to cena, ki jo je kraljevi klub plačal za usluge Joséja Mourinha?

FC Barcelona je glede na rezultate raziskave, ki jo je naročil madridski športni dnevnik As, trenutno najbolj popularna ekipa v Španiji. Za sedem odstotnih točk (44 %) vodi pred Realom Madridom (37 %), do letošnjega leta nespornim kraljem Iberskega polotoka. Beli balet je zmagal v neki drugi kategoriji, in sicer tisti, kjer so navijači izbirali najbolj antipatičen klub, kjer so bili varovanci Joséja Mourinha od Barçe "boljši" za enajst odstotnih točk. Rezultati raziskave so nova potrditev spremembe pola moči, saj je Real še pred osmimi leti vodil za 20 odstotnih točk pred Blaugrano, leta 2007 pa je po podatkih Centra socioloških raziskav (CIS) sicer vodil le za sedem točk.

Anketiranci na 20 prvoligaških stadionih so lahko izbrali svoje tri najpriljubljenejše ekipe, med katere jih je 44 % vprašanih vključilo Barcelono, le 37 % pa Real. Sledijo Atlético Madrid (18 %), Valencia (18 %) in Athletic Bilbao (17 %). Najbolj antipatična ekipa je po mnenju 51 % vprašanih Real Madrid, 40 % pa jih je navedlo Barcelono. Sledita Sevilla (30 %) in Atlético Madrid (29 %).

Zanimiva je tudi kategorija "druge ekipe", torej ekipe, ki so jo navijači navedli kot drugo najbolj priljubljeno. Barcelono imajo "drugo najraje" navijači Athletica Bilbaa, Málage, Mallorce, Osasune, Reala Sociedada, Sportinga in Valencie, najmanj pa Espanyola, Granade, Levanteja, Racinga Santanderja, Raya Vallecana in Reala Madrida. Beli balet je najbolj priljubljen med privrženci Betisa, Getafeja, Granade, Levanteja, Racinga in Raya, najmanj pa med navijači Athletica, Atlética, Barcelone, Osasune, Sociedada, Sportinga, Valencie, Villarreala in Zaragoze.

Glede na vse rezultate je moštvo z najboljšim imidžem med navijači postal obubožani Rayo Vallecano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.