Šport > Nogomet
6 ogledov

Ceni dosegel jubilejni 80. zadetek

Rogerio Ceni se dobro znajde tudi pred nasprotnim golom. Žurnal24 main
Najučinkovitejši nogometni vratar Rogerio Ceni je prekinil strelski post, ki je trajal tri mesece. Iz enajstmetrovke je zadel za zmago svojega Sao Paula proti Botafogu.

Brazilec Rogerio Ceni, ki slovi kot najučinkovitejši strelec med nogometnimi vratarji, je na tekmi brazilskega prvenstva med Sao Paulom in Botafogom prvič po treh mesecih spet zadel v polno. Njegov gol z enajstih metrov za končno zmago Sao Paula z 2:1 je bil obenem jubilejni 80. zadetek v bogati strelski karieri 34-letnega vratarja. Ceni je v tej sezoni nazadnje zadel 6. aprila. Lani pa je mrežo tekmecev večinoma z enajstih metrov, nekajkrat pa tudi s prostimi streli zadel sedemkrat. Po koncu prejšnje sezone, ko je njegov Sao Paulo osvojil naslov prvaka, je Ceni prejel nagrado za najkoristnejšega igralca brazilskega prvenstva. Ob doseženih sedmih zadetkih je sam moral po žogo v mrežo le 19-krat.

V videu si lahko ogledate nekaj Cenijevih zadetkov.


Brazilec za Sao Paulo brani že od leta 1990 in je zanj odigral že več kot 700 tekem, s tem je seveda od vseh igralcev največkrat oblekel dres Sao Paula. V karieri je za vratarja prejel veliko število priznanj za najboljšega igralca. Med drugim je bil izbran tudi za najboljšega igralca na svetovnem klubskem nogometnem prvenstvu leta 2005. Za brazilsko reprezentanco je nastopil 17-krat. Bil je v ekipah za svetovni prvenstvi leta 2002 ter leta 2006. Nastopil pa je samo na slednjem, na tekmi v skupini proti Japonski. Zamenjal je Dido deset minut pred koncem. Ceni je daleč pred vsemi vratarji, ki v nogometnem svetu ne le branijo svoj gol, temveč tudi napadajo vrata tekmecev. Za njim so številni slavni vratarji. Na drugem mestu je zdaj že upokojeni paragvajski vratar José Luis Chilavert, ki je v svoji karieri dosegel 62 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.