Šport > Nogomet
15 ogledov

Cesar: "Čimprej zabiti gol"

Žurnal24 main
"Vemo, da smo na tej tekmi absolutni favoriti. Tako se bomo tudi postavili. Napadli bomo, želimo čimprej doseči gol," pred petkovim srečanjem Slovenija – Ferski otoki razmišlja Boštjan Cesar.
Stadion v Stožicah je od srede razprodan. Za Slovenijo bo pesti stiskalo skoraj 16.000 navijačev. Slovenska izbrana vrsta je tako drugič zapored razprodala Stožice, prvič jo je na krstni prijateljski tekmi proti Avstraliji. Ker bo v pod stadionom težko dovolj parkirnega prostora za avtomobile vseh navijačev (vse garaže še niso odprte), organizator poziva, da uporabite javni prevoz, da ne bi prišlo do kaosa po koncu tekme.

Cilj za tekmo s Ferskimi otoki in srečanje z Estonijo štiri dni pozneje je jasen. Slovenci želijo osvojiti vseh šest točk in se priključiti vrhu kvalifikacijske skupine. “Na teh dveh tekmah želimo šest točk. Od tega cilja ne bežimo. Moramo pa razmišljati le o vsaki tekmi zase. Estonija bo v naših mislih takoj po zadnjem žvižgu sodnika na tekmi s Ferci,” pravi Cesar.

“Mladi, dobrodošli”
Selektor Matjaž Kek je reprezentanco tokrat osvežil z nekaj mladimi močmi. Cesar tak pristop pozdravlja.

Mladi so super, konkurenca pa je dobrodošla in je lahko za našo reprezentanco le pozitivna. Jih pa čaka še veliko dela, za zdaj so zelo zavzeti,” spodbudo prihodnosti slovenskega nogometa ponuja branilec italijanskega prvoligaša Chieva, ki bo v petek 49-ič oblekel majico izbrane vrste.

V četrtek test zelenice
V četrtek se bodo reprezentanti iz svoje ptujsko-kidriške baze pripeljali do Ljubljane in popoldne preizkusili zelenico na stožiškem stadionu. Fantje bodo vadili ob 18.00, uro prej pa bo še zadnjič pred sedmo silo stopil tudi slovenski selektor Matjaž Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.