Šport > Nogomet
12 ogledov

Cesar navduševal v zadnji vrsti

Samir Handanović z dobrimi obrambami še naprej navdušuje navijače Udineseja. Žurnal24 main
Za slovenskimi legionarji je še en zanimiv teden v evropskih ligah. Uspešno sta v vrstah angleškega drugoligaša West Bromwich Albiona igrala Boštjan Cesar in Robert koren.

Slovenska reprezentanta Robert Koren in Boštjan Cesar sta za angleškega drugoligaša West Bromwich Albiona še drugič zapored odigrala celotno srečanje. Modro-bele je čakalo težko gostovanje v Londonu pri Watfordu, ki je lani izpadel iz 1. lige. A kljub temu gre za kakovostno moštvo, ki zaseda prvo mesto na lestvici Championshipa, oziroma druge lige. Zadnji vrsti WBA-ja je znova zanesljivo poveljeval Cesar, za katerega je bila to sploh prva tekma v gosteh za novo ekipo. Koren je znova odigral solodno na sredini igrišča. Baggies, kot je vzdevek Albiona, so vodilne na lestvici nadigrali s 3:0 in končali njihov osem mesecev dolg niz nepremagljivosti. Zmagi dodatno težo doda tudi podatek, da so nogometaši WBA-ja na zadnjih šestih tekmah v gosteh kar štirikrat izgubili.


Boštjan Cesar © WBA

 
Tudi v Nemčiji so Slovenci dobivali priložnost za igro. Mišo Brečko je pri zmagi HSV-ja doma nad Hertho vstopil v 68. minuti pri izidu 1:1. Tehtnica se je kasneje prevesila na stran domačih, ki so z zadetkom Bastiana Reinhardta v 80. minuti na koncu slavili z 2:1. Klemna Lavriča na gostovanju "Zeber" iz Duisburga pri Karlsruheju ni bilo v konkurenci za prvo ekipo. Gostje se domov vračajo brez točk (0:1).

Udinese Samirja Handanovića je gostoval pri Livornu . Sarma je mrežo še enkrat več ohranil nedotaknjeno, toda kljub izvrstnim predstavam ostaja trdno na tleh, čeprav ga italijanski mediji in Udinesejevi navijači označujejo kot enega najboljših v ekipi. "To je bila tretja tekma Udineseja v treh dneh, in to nas je stalo zmage danes v Livornu." je za spletno stran kluba povedal izvrstni vratar. Za konec pa še drzno napovedal igro na zmago v naslednjem kolu, ko se črno-beli podajajo na težko gostovanje v Firence k drugouvrščeni Fiorentini.


Milivoje Novaković © AFP

 
V 2. nemški ligi je njen prvi strelec Milivoje Novaković odšel v boj za novimi zadetki. Tokrat proti Osnabrücku ni imel sreče, odigral pa je dobro tekmo. Nekajkrat je lepo zaposlil soigralce, sodeloval je tudi pri edinem zadetku svoje ekipe, enkrat pa je lepo ustrelil z voleja, toda je njegov poskus ubranil domači vratar. Za dobro predstavo je bil nagrajen z vsemi 90. minutami, Köln pa je izgubil z 1:2.

Valter Birsa je ob remiju Sochauxa na gostovanju v Nici igral do 51. minute, ko ga je trener zamenjal. Gostje so imeli od 77. minute celo igralca več, toda številčne prednosti niso znali spremeniti v zadetek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.