Šport > Nogomet
4 ogledov

Cesar ne bo sledil Jokiću: ostaja pri Chievu

Slovenija Švica Boštjan Cesar Boštjan Tacol
Kapetan slovenske nogometne reprezentance Boštjan Cesar je podaljšal pogodbo z italijanskim prvoligašem Chievom, kjer igra že od leta 2010.

Italijanski prvoligaš Chievo Verona je v soboto zvečer na svoji spletni strani (www.chievoverona.it) sporočil, da je podaljšal pogodbo s slovenskim branilcem in kapetanom izbrane vrste Boštjanom Cesarjem. Dolžina nove pogodbe sicer ni znana.

Nekdanji član zagrebškega Dinama, Olimpije, Marseilla, West Bromwich Albiona in Grenobla je podaljšal pogodbo, čeprav je v zadnji sezoni igral manj kot na začetku svoje kariere v Serie A, kjer za Chievo nastopa od leta 2010.

Namesto Jokića z Lazarevićem

Cesar je v Veroni na 83 tekmah dosegel tri zadetke, nazadnje pa je mrežo zatresel tudi na reprezentančni tekmi na Islandiji. Za izbrano vrsto je od leta 2003 na 69 tekmah sicer dosegel šest zadetkov.

Po odhodu slovenskega reprezentanta Bojana Jokića iz Chieva v španski Villarreal bo odslej Cesarjev soigralec le Dejan Lazarević, prav tako član slovenske izbrane vrste, ki je iz Modene, kjer je igral kot posojeni igralec Genoe, prišel v letošnjem prestopnem roku.

Mörec za Semlerjem v Kazahstan

Mitja Mörec, nekdanji slovenski nogomet reprezentant, je za dve leti in pol podpisal pogodbo s kazahstanskim klubom Kaisar. Poleg zdaj že nekdanjega igralca Mure 05 v Kaisarju igra tudi Borut Semler kot posojeni igralec Šaktera Karagande. Kaisar je trenutno v drugi ligi na tretjem mestu ter s tekmo manj pet točk zaostaja za vodilnim.

Tridesetletni Mörec je že odigral prvo prvenstveno tekmo za novi klub, ki je zmagal s 3:0, obrambni igralec Mörec in Semler pa sta odigrala vseh 90 minut. Semler je ob tem dosegel drugi zadetek za Kaisar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.