Šport > Nogomet
16 ogledov

Cesar: "Nos je še na glavi"

Bostjan Cesar Nik Rovan
Slovenska nogometna reprezentanca je novinarjem predstavila svoj pogled na kvalifikacijsko tekmo za EP 2012, ki bo v petek ob 20:45 v Stožicah. Boštjan Cesar vadi z masko, Tim Matavž za zdaj le teče.
Lestvica skupine C:

1. Italija 10
2. Slovenija 7
3. Estonija 6
4. Severna Irska 5 (-1)
5. Srbija 4
6. Ferski otoki 1 (+1)

"Nos je še na glavi, kar je najpomembnejše," je bil na tiskovni konferenci pred petkovo tekmo z Italijo duhovit branilec Boštjan Cesar, čigar poškodba nosu je zaskrbela strokovno vodstvo izbrane vrste, vendar redni član prve enajsterice zagato za zdaj uspešno rešuje z masko: "Gre na bolje, prvi trening sem že opravil. Sicer brez dvobojev, ampak fizično sem pripravljen. Kakšen dan se bom še malo izogibal dvobojem, od četrtka pa ne več. Tekmo bomo skušali odigrati na najvišji ravni."

Bolj skrb zbujajoč je videti položaj Tima Matavža, ki ima težave s prepono. "Matavž je individualno tekel. Boljše je, kot da bi sedel doma," je dejal selektor Matjaž Kek, ki predčasno ne želi odpisati nikogar. Vseeno pa je dodatno poklical še vezista Olimpije Dareta Vršiča. "Igra z enim napadalcem ne pride v poštev. To je pravzaprav edina različica, o kateri ne razmišljamo. Imam dovolj ofenzivno naravnanih igralcev, v katere tudi zaupam. Zaradi poškodbe Matavža smo vpoklicali še enega igralca, saj ničesar ne želimo prepustiti naključju. Dare Vršič bo igral v vezni liniji, Nejca Pečnika pa bomo zaradi tega pomaknili bližje golu. Imamo tudi nekaj težav s kartoni, zato moramo razmišljati tudi v tej smeri," je dejal Kek.

Mi moramo biti angažirani, agresivni, razigrani oziroma v principih naše igre, v kateri stremimo k možnosti in razmišljanju, da v vsakem trenutku lahko Italijanom zabijemo gol. Poskušali bomo s treningi malo osvežiti ekipo, saj imajo nekateri za sabo dolgo klubsko kilometrino, in pa čim prej priti do naše prepoznavnosti.
Matjaž Kek

"Vesel sem, da so fantje znova v tako dobrem razpoloženju prispeli na reprezentančni zbor. Ta ima svojo težo, saj k nam prihajajo nekdanji svetovni prvaki. Izzivov je dovolj, predvsem pa je izziv to, da se znova dokažemo sami sebi in javnosti. Zanimanje je takšno, da nogomet znova postaja zelo pomemben v slovenskem prostoru, kar nekateri želijo priznati ali ne. Osebno se veselim tekme, predvsem pa druženja in novih izzivov," pravi selektor, ki bo popolno reprezentanco imel na voljo na torkovem popoldanskem treningu.

Njegov prvi vratar Samir Handanović, ki je v Udineseju nepremagan že kar 570 minut, pred tekmo z Italijo, kjer brani že sedem let, napoveduje: "Italijani oblikujejo novo reprezentanco. Vemo, kdo nam prihaja v goste, a se zavedamo tudi svojih kvalitet. Že dolgo časa se poznamo in kot vedno bomo igrali na zmago." Sarme odločitev italijanskega selektorja Cesareja Prandellija, da v Slovenijo ne bo popeljal Danieleja de Rossija in Maria Balotellija, ni presenetila: "Selektor ima svoja pravila in se jih drži. Že ve, zakaj to dela. Ima dovolj širok izbor igralcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.