Šport > Nogomet
32 ogledov

Cesar novi kralj Italije

Cesar se razvija v branilca najvišjega formata. Ustrašil se ni niti Rooneyja. (F Žurnal24 main
Če je slovenske nogometne privržence v italijanski Serie A do zdaj večinoma razveseljeval vratar Samir Handanovič, je v sezoni 2010/11 nastopila sprememba. Boštjan Cesar je s Chievom na vrhu lestvice!

Italija
Pri Chievu iz Verone seveda ne smemo pozabiti niti na levega bočnega branilca Bojana Jokića, ki pa na začetku sezone igra zgolj vlogo rezervista pri rumenih. Ti so z Boštjanom Cesarjem v osrčju obrambe dosegli odmevno zmago pri Genoi (3:1) in skočili na vrh Serie A. Chievo je po dveh kolih elitne italijanske lige edini klub s stoodstotnim izkupičkom, toda na tekmi v pristanišču je kazalo, da se bo tekma razpletla drugače. Mattia Destro je za domače zabil na debiju že po šestih minutah, toda gostje ("leteči oslički") so v nadaljevanju kaznovali serije zgrešenih priložnosti domačega moštva. Davide Moscardelli je izenačil tik pred polčasom, za zmago pa sta kasneje zadela še Michele Marcolini in Sergio Pellissier.

Italijanska liga že dolgo ni bila tako slovenska, saj sta v dresu Palerma debitirala donedavna "vijoličasta" Josip Iličič in Armin Bačinovič. Na prvi tekmi sta že takoj okusila nov urnik italijanskega prvenstva, v katerem se bodo nekatere nedeljske tekme letos začenjale že ob 12.45! Na gostovanju pri Brescii je prvi v igro prišel Bačinović, ki je zamenjal starega mojstra sredine igrišča Fabia Liveranija, že čez nekaj trenutkov pa se mu je pridružil tudi Iličić. "Jojo" je v zaključnem navalu rožnatih, ki so z obema Slovencema znižali na 2:3, tudi nevarno poizkušal, a je bil njegov strel za las previsok.

Samir Handanovič je blestel v vratih Udineseja na gostovanju pri aktualnih prvakih Interju Milanu (1:2). "Sarma" je v prvem polčasu ubranil nevaren strel Diegu Militu, nato pa Samuelu Eto'oju v nadaljevanju ubranil še strel z enajstih metrov. Handanovič je dobesedno "ponorel", ko je na odbito žogo stekel ravno Kamerunec in potisnil žogo v mrežo, medtem ko so njegovi branilci "nabirali jagode" na robu kazenskega prostora ... To je bila prva zmaga Nerazzurrov v novem prvenstvu. Reneja Krhina ni bilo v ekipi Bologne, ki je padla v Rimu pri Laziu (1:3)

Robert Koren | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Anglija
V angleški Premier League na priložnost še vedno čaka mladi Haris Vučkić. Njegov Newcastle United je na domačem stadionu gostil lanske "kolege" iz druge lige Blackpool, ki so jih "srake" v Championshipu prehitele za več kot 30 točk! Vučkića tokrat ni bilo v ekipi, medtem ko so njegovi črno-beli prevladovali skozi celotno srečanje, a niso (z)mogli premagati fantastičnega vratarja Matthewa Gilksa, za nameček pa so "mandarine" zadele dvakrat (0:2). Slabo serijo po prestopu k Hullu Cityju nadaljuje tudi slovenski kapetan Robert Koren, ki je s "tigri" spet izgubil, tokrat na gostovanju v Walesu pri Cardiff Cityju (0:2). Radeljčan je odigral celo tekmo, a z novim porazom z bornimi štirimi točkami s petih tekem zaseda slabo 19. mesto.

Nemčija
V nemški 1. Bundesligi je Köln slovenskih reprezentantov Miša Brečka in Milivoja Novakoviča končno začel pot navzgor z domačo zmago nad povratnikom iz druge lige St. Paulijem (1:0). Škoda le, da sta oba varovanca Matjaža Keka tekmo presedela na klopi, kar se ni zgodilo že zares dolgo. Če hrvaški trener Zvonimir Soldo "na hladnem" velikokrat pusti Novakovića, pa je sedenje na klopi Brečka prava redkost. Nič bolje se (vsaj rezultatsko) ne godi Zlatku Dediću eno ligo nižje, kjer je Bochum slabo začel povratek med najboljše. Nov poraz, tokrat domači, jim je zadal Augsburg (0:2), Dedić pa je v igro vstopil v 59. minuti.

Valter Birsa | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Francija
Edini slovenski legionar v Franciji Valter Birsa z Auxerrom še naprej nevarno lebdi nad mesti za izpad. Primorec je tokrat igral od 69. minute, a so njegovi doma vseeno le remizirali s Caenom (1:1) in bodo v letošnji sezoni, kot kaže, še drago plačali igranje v Ligi prvakov, kjer jih ta teden čaka AC Milan.

Nizozemska
Igrala sta tudi oba "Nizozemca" – Aleksander Radosavljevič pri ADO Den Haagu ob domačem remiju (2:2) proti De Graafschapu ter Tim Matavž pri zmagi Groningena nad Utrechtom (1:0). "Rade" je odigral celotni drugi polčas, medtem ko je Matavž v igri sodeloval od 67. minute. Tudi nekaj več kot 20 minut igre je bilo dovolj za slovenskega napadalca, saj je po izvrstnem prodoru izsilil enajstmetrovko, ki je na koncu odločila zmagovalca. Njegov Groningen nadaljuje z izjemnim začetkom nove sezone, saj za vodilnimi na četrtem mestu zaostaja vsega točko.

Belgija
Zlatan Ljubijankič je po tem, ko je v prejšnjem kolu v zadnji minuti zabil za zmago, tokrat igral le obrobno vlogo v ekipi Genta, ki je remiziral pri Lierseju (2:2). "Zlajo" je vstopil v igro v 82. minuti, medtem ko je Marko Šuler celotno tekmo presedel na klopi. Gent ostaja peti s tremi točkami zaostanka za vodilnim Genkom. Dejan Kelhar je spet odigral celo tekmo v zadnji vrsti Cercle Bruggea, ki je klonil na gostovanju pri Standardu Liegeu (0:2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.