Šport > Nogomet
21 ogledov

César: "Vrnil bi se smučat!"

Cesár (prvi z leve) je tekmo proti Celju začel kot kapetan. (Foto: Gregor Katič)
1/5
Žurnal24 main
Branil je v finalu Lige prvakov. Sredi tekme se je poškodoval in v vratih Reala Madrida ga je zamenjal Iker Casillas. Ostalo je zgodovina. César Sánchez je v sredo igral na Areni Petrol v Celju ...

Po tem, ko si je César Sánchez ustvaril ime pri Valladolidu, si je leta 2000 priboril sanjski prestop v Real Madrid. Dolgo je čakal na svojo priložnost, saj je bil tedaj zgolj menjava "čudežnemu" Ikerju Casillasu, ki je bil že takrat razred zase. Toda v naslednji sezoni je dočakal svojo priložnost, ko je "Sveti Iker" preživljal manjšo krizo. Sánchez je branil praktično vso šampionsko sezono, v kateri je Real v finalu Lige prvakov premagal Bayer Leverkusen (2:1). To bi moral biti vrhunec Césarjeve kariere, toda med tekmo se je poškodoval, zamenjal ga je Casillas in ostalo je zgodovina. Po nekaj letih v Zaragozi in neuspeli epizodi pri Tottenhamu zdaj brani za Valencio, v Celju pa sta ga premagala Mario Močič in Danijel Brezič. Stari lisjak ne more biti zadovoljen, saj se še vedno bori za številko ena pred naslednjo sezono ...

Morda bomo morali začeti igrati drugače. Zagotovo pa bo veliko težje, saj smo izgubili dva izmed verjetno najboljših desetih igralcev na svetu.
César Sánchez o Davidu Villi in Davidu Silvi

Lani ste bili tretji v La Ligi, torej sta vas prehitela le Barcelona in Real Madrid. Mislite, da ju lahko letos kdo premaga?
Upam, da ju lahko, in mi smo ena izmed ekip, ki to lahko stori. Če bo možno, se bomo borili za prvo ali drugo mesto. To je, menim, tudi bolje za špansko ligo, saj bi vneslo več tekmovalnosti med druga  moštva, ker točk ne bi osvajali le dve moštvi.

Izgubili ste Davida Villo in Davida Silvo. Mislite, da lahko ohranite raven iz lanske sezone?
Upamo, da bodo novi igralci, ki so in še bodo prišli k nam, prišli z veliko ambicijo. Morda bomo morali začeti igrati drugače. Zagotovo pa bo veliko težje, saj smo izgubili dva izmed verjetno najboljših desetih igralcev na svetu.

V letošnji sezoni boste igrali tudi v Ligi prvakov. Kam ciljate v tem tekmovanju?
Okej … Najprej moramo videti, v kateri skupini bomo igrali. Morda bomo v kakšni skupini imeli več možnosti za napredovanje. Najmanj, kar moramo storiti, je, da napredujemo iz skupine in si po tem, če je možno, naredimo res dobro Ligo prvakov. 

Slovenec Zlatko Zahovič je prav tako igral za Valencio …
Prosim?

Spomnim se ga. To je bilo dolgo nazaj. Bil je levičar, ne? Zelo dober igralec.
César Sánchez o Zlatku Zahoviču

Zlatko Zahovič …
Aaaa Zahovič!

Ga poznate?
Spomnim se ga. To je bilo dolgo nazaj. Bil je levičar, ne? Zelo dober igralec.

Prvič ste v Sloveniji. Kako vam je všeč?
Zelo je lepo. Za nas je bilo presenetljivo, ko smo spoznali to državo ... Uf, neverjetno državo! Mogoče smo pričakovali nekaj povsem drugega. Gotovo ne države, ki je bolj podobna … Nemčiji ali kakšni drugi večji državi! Mislim, da je zelo lepa, ljudje so dobri in vse tukaj je zelo ugodno za organizacijo priprav.

Po čem si boste Slovenijo najbolj zapomnili?
Mogoče po vsem zelenju (smeh) … Ne vem, kako bi to rekel. Mislim, da je to država, ki je zelo primerna za počitnikovanje.

Morda bom prišel smučat. Mislim, da je zelo dobra dežela za smučanje, kajne?
César Sánchez

Tako se boste nekoč vrnili?
Morda bom prišel smučat. Mislim, da je zelo dobra dežela za smučanje, kajne?

Radi smučate?
Zdaj ne (nasmešek). Zaradi nog, toga mogoče v prihodnosti. Res je zelo zelo lepa država.

Kaj menite o nocojšnjih nasprotnikih? Bi lahko igrali v španskem prvenstvu?
Neee … Ne vem. Veš, La Liga je res dobro tekmovanje. Veliko ekip igra dobro, čvrsto in mislim, da je zdaj najboljša liga na svetu. Verjetno na isti ravni kot angleška.

To je bilo že dolgo nazaj. Ničesar se ne spomnim (smeh).
César Sánchez o letih pri Realu Madridu

Igrali ste tudi za Real Madrid. Kako se spominjate tistih dni?
To je bilo že dolgo nazaj. Ničesar se ne spomnim. (smeh)

V finalu Lige prvakov leta 2002 ste se poškodovali …
Ja ja … Se spomniš samo tega, ali kaj (smeh)? V teh petih letih (pri Realu, op. p.) se je zgodilo veliko reči. Ne, resno – takrat smo osvojili naslov in res je bilo super.

Španija je letos osvojila svetovno prvenstvo. Iker Casillas, ki vas je zamenjal v tistem finalu, je bil spektakularen.
Zelo dober vratar. Mislim, da je v tem trenutku številka ena na svetu. A ne samo on, tudi obramba, vezna vrsta … Več kot očitno imamo najboljše igralce in najboljšo ekipo na svetu. A ne le reprezentanco, tu so še Barcelona, Real Madrid, mi … Igramo na res visoki ravni.

Prav tako je Real v ponedeljek zapustil Raúl González. Verjetno je bil to žalosten dan za vse "madridiste"?
Ja, v klubu je preživel veliko let in osvojil mnogo naslovov. On je legenda. Legenda Reala in Španije. Zdaj bi rad igral v drugi državi in spoznal drug način igranja. Še vedno je zelo dober igralec in mogoče bo lahko ohranil raven igre tudi v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.