Šport > Nogomet
10 ogledov

Cesc: "Spoštovati nas morajo"

Pep Guardiola
1/26
Žurnal24 main
Pogleda trenerja Barcelone Pepa Guardiole in kapetana Arsenala na povratno tekmo osmine finala LP med omenjenima tekmecema (20:45). Namesto Puyola in Piqueja verjetno Milito in Abidal.

Več o tekmi in postavah najdete z enim klikom.
Manjkal ne bo naš komentar v živo! 20:45.

"Velik klub si ne sme privoščiti, da bi bil odvisen od odsotnih igralcev. Če izgubimo dvoboj, to ne bo zato, ker bosta manjkala Carles Puyol in Gerard Pique," ne želi iskati alibijev Pep Guardiola, trener Barcelone, ki po prvi tekmi zaostaja z 1:2. Pique je kaznovan, Puyol pa poškodovan. Oba sta izpusila lansko povratno tekmo četrtfinala, ki jo je Barça dobila s 4:1. Leo Messi je zabil kvartet zadetkov,

Katalonci pa so napredovali skupno s 6:3. Namesto manjkajočega dvojca bosta priliko v osrčju obrambe  bržkone dobila Gabriel Milito in Eric Abidal. "Seveda sta Puyol in Pique izjemno pomembna igralca, ampak tudi lani smo slavili brez njiju," še dodaja Guardiola in opozarja: "Napadati bomo morali z obilico discipline, saj je Arsenal izjemno nevaren v protinapadih."

Eden nogometašev, ki bodo najbolj pod drobnogledom, je Cesc Fàbregas, izdelek Barcelone, ki pa se je leta 2003 že s 16 leti odpravil na Angleško, k Arsenalu, v zadnjem času pa se je veliko govorilo in pisalo o njegovi vrnitvi. "Ne čutim posebnega pritiska, ker igram proti Barceloni. Menim, da je to posebna tekma za vsakogar, ker igramo proti odlični ekipi na veličastnem stadionu. To je le še ena v vrsti tekem, ki jo moramo dobiti," pravi Cesc, ki je bil v zadnjem času poškodovan.

"Bil sem malce nervozen, saj nisem vedel, ali bom nared. Ni se dobro vrniti prehitro. Glede tega imam precej izkušenj in raje še malo počakam, kot da bi prehiteval," je o ljubem zdravju povedal Fàbregas in se nato vrnil k tekmi: "Vemo, da ne smemo pustiti prostora Messiju, saj nam je lani zabil štiri gole, napravil je razliko. Vendar se moramo osredotočiti predvsem nase. Mi smo Arsenal in spoštovati nas morajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.