Šport > Nogomet
31 ogledov

Cesc spregovoril: Moje sanje so igrati tukaj

Fabregas Tajska Barcelona azijska turneja Rajamangala stadion Bangkok
1/6
EPA
Vezist Barcelone Cesc Fàbregas je po tednih špekulacij, ki so ga povezovale s selitvijo iz Katalonije, na novinarski konferenci v Kuala Lumpurju potrdil, da ostaja.

"Nič se ni spremenilo, srečen sem v Barceloni. Moje sanje so igrati in uspeti tukaj, nikoli nisem načrtoval odhoda. Nadaljeval bom pri Barçi, tega ne bo spremenil nihče," je v malezijskem glavnem mestu, kjer Barcelono čaka druga tekma azijske turneje, zatrdil Cesc Fàbregas.

Nekdanjega kapetana Arsenala so več tednov povezovali s povratkom na Otok, kjer se je zanj najbolj zagrel Manchester United, a je domnevne ponudbe rdečih vragov v višini 40 milijonov evrov Barcelona zavrnila. Fàbregas se ves ta čas ni oglasil, željo po njegovem ostanku so izražali zgolj njegovi soigralci in trener Gerardo Martino, ki ga je celo javno pozval, da se mora odločiti tudi sam.

Kemija z Neymarjem

"Najbolj me je presenetilo to, da ste govorili, da odhajam, in to klub vsemu, kar so rekli Tata (Martino), Tito (Vilanova), Zubi (športni direktor Andoni Zubizarreta, op. a.) in (Josep Maria, podpredsednik kluba, op. a.) Bartomeu," je še povedal produkt katalonske nogometne šole. "Druga stvar bi bila, če bi me poklicali iz kluba in mi rekli, da ne računajo več name, zato bi že zaradi dostojanstva šel, ampak vedno sem se počutil zelo zaželenega. Zato tudi ni bilo težav. Martino je z menoj govoril iz oči v oči. Nisem zahteval nove pogodbe niti ničesar drugega. Presenetilo me je vse to, kar je do mene prišlo med vračanjem s počitnic."

Fàbregas je pod taktirko novega trenerja Martina začel sredino tekmo z mlado reprezentanco Tajske in bil eden najboljših posameznikov na zelenici. Poleg zadetka je dobro sodeloval z Neymarjem, s katerim sta si izmenjala podaji za gol, Brazilcu pa je v prvem polčasu pripravil sploh njegovega prvega po prihodu iz Santosa.

Ni se skrival

"Vedno sem bil zelo miren, vedel sem, da ste govorili, da moram pojasniti zadeve, ampak ni bilo potrebno. Skozi moje misli ni šlo nič drugega kot to, da igram za Barcelono, ki je klub mojega življenja. Pred leti sem ga zapustil in se vrnil tja, kjer si želim biti in izpolniti svoje sanje, ki sem jih imel od malih nog. Nisem imel nikakršnih dvomov. Nadaljeval bom pri Barçi, tega ne bo spremenil nihče. Izmišljali so si stvari. Vedel sem, da bom spregovoril, ko bo prišla vrsta name. Nisem se skrival. Zelo sem miren, imam čisto vest. Zelo, zelo sem srečen pri Barceloni," je še povedal vezist iz mesta Arenys de Mar.

Fabregas Pique Neymar Adriano Tajska Barcelona prijateljska tekma priprave Bangk | Avtor: EPA EPA
"Nisem govoril z nobeno osebo niti z nobeno ekipo. Bil sem miren. Ko tako velika ekipa pošlje ponudbo zate, ti je v čast, ampak nisem govoril z nikomer od 'staffa' niti zdaj niti pred dvema poletjema," je še pristavil Fàbregas.

Preživel slabe in zelo slabe trenutke

Po precej povprečni lanski sezoni bi bil lahko španski reprezentant eden temeljev prenovljene Blaugrane. Mediji špekulirajo, da bo Martino od igralcev zahteval bolj direktno igro, za katero se bo poleg Fàbregasa kalil tudi mladi Sergi Roberto, medtem ko bo Xavi Hernández lahko dobil nekaj počitka.

"Občutek imam, da se moram izboljšati. Pričakovanja so maksimalna. To je najzahtevnejši klub na svetu, primerljiv le z Real Madridom. Vse moraš opraviti dobro, da te ne kritizirajo. Razumem ta pritisk po tem, da moraš biti najboljši, vedno se skušam izboljšati. Preživel sem različne trenutke: slabe in zelo slabe," je še povedal Fàbregas.

Nihče kot Xavi

"Vem, kaj od mene želi Martino, povsem mi je jasno in pripravljen sem mu to tudi dati. Moral bom trdo delati. Xavi? Tako kot pri Leu (Messiju) ne bo nikoli več takšnega, kot je bil Xavi. Ko se bo na žalost upokojil, Barça ne bo nikoli več igrala enako, lahko iščemo zamenjavo, ki pa je ne bomo našli. Nikoli več ne bo takšnega igralca, ki je v klubu preživel vse, ki je navduševal na toliko tekmah, in ki ima še vedno motivacijo, da gre vsak dan na trening navdušen kot pionirček."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.